Nedeľa 12. 05. 2024 19:23:21 | Meniny má Pankrác

Starosta Starých Hôr vyzýva na opatrnosť. V záhradách sa pohybuje medveď

STARÉ HORY/ V obci pri Banskej Bystrici sa už druhý týždeň pohybuje medveď. Videli ho nadránom v záhradách pri ovocných stromoch a včelstvách. Starosta spoluobčanov vyzýva na opatrnosť. ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

Michal Filek|25. september 2023|14:24:42


Súvisiaci článok
Starosta Hronskej Dúbravy varuje obyvateľov pred medveďom. V neďalekej Trnavej Hore ho videli pri škole
Čítajte viac >

„Vážení občania, v obci Staré Hory sa nadránom, približne od 4.00 až do 5.30, pohybuje medveď. Spozorovaný bol už druhý týždeň. Zásahový tím som informoval, dnes v noci sme prechádzali všetky miesta a rozmiestnili fotopasce,“ vyzýva ľudí na opatrnosť starosta Marián Gajdoš.

Podľa pozorovaní medveď navštevuje záhrady, kde sa teraz na jeseň nachádza na stromoch ovocie, kde ľudia chovajú včely a ukladajú bioodpad.

„Medveď začal u Ulehlovcov a Telgárskych. Cez víkend sa presunul do záhrad na Hlinu (Hromadovci, Náčin, Gajdoš, Thomka). Teraz sa presúva cez záhrady na Turečianskej ulici. Dbajte na zvýšenú opatrnosť. Nové prípady mi prosím nahláste na tel. číslo 0919 452 952,“ vyzýva Gajdoš.

Internetový portál sprej na medveďa informuje, že o pohybe medveďa už bol informovaný Zásahový tím Štátnej ochrany prírody, v oblasti boli rozmiestnené fotopasce s cieľom monitorovania pohybu šelmy. Obyvatelia môžu v prípade zahliadnutia medveďa alebo v prípade spôsobných škôd kontaktovať aj Zásahový tím s pôsobnosťou JUH na telefónnom čísle +421 903 201 879.

„Na pohyb viacerých medveďov upozorňovala obec Staré Hory aj začiatkom septembra, medvedicu spolu s mláďatami zazreli 1. septembra v ranných hodinách. Medvede sa rovnako pohybovali po záhradách,“ napísal sprejnamedveda.sk.


Súvisiaci článok
V Liptovských Revúcach mal medveď dohrýzť muža. Varovanie vydala starostka len pred pár hodinami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť