Piatok 20. 09. 2024 00:39:16 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Predsedníctvo KDH potvrdilo odmietavý postoj k vláde so Smerom. Rokovania o štvorkoalícii s PS nevylučuje

SLOVENSKO/ Predsedníctvo KDH v piatok potvrdilo odmietavý postoj hnutia k spoločnej vláde so Smerom-SD. "KDH zároveň odmieta hrať hru Roberta Fica a Petra Pellegriniho, ktorí sú podľa medializovaných informácií už dohodnutí na zostavení budúcej vlády," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré TASR poskytla hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.

TASR|6. október 2023|19:09:47

Zdroj: Facebook/Milan Majerský

Súvisiaci článok
Fico označil väčšinu správ o rokovaniach za nepravdivú. Pellegrini mlčí
Čítajte viac >

Ako skonštatovalo predsedníctvo KDH, po tom, ako je líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka pripravený upustiť od postu premiéra, je na ťahu líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

"My sme otvorení ďalej rokovať o čo najlepšej alternatíve pre Slovensko, naše programové priority a červené čiary pritom naďalej platia," konštatuje sa v stanovisku.

Prioritou KDH podľa vyhlásenia zostáva aj naďalej zásadné zlepšenie situácie v zdravotníctve, školstve, pomoc rodinám, seniorom a ľuďom v núdzi, zachovanie špeciálnej prokuratúry a nezasahovanie do vyšetrovaní, pričom je proti zavedeniu registrovaných partnerstiev a ich postaveniu na úroveň manželstva muža a ženy. Hnutie dodalo, že vždy v historických momentoch uprednostnilo Slovensko pred straníckymi záujmami a bude tak postupovať aj dnes.


Súvisiaci článok
Primátor Považskej Bystrice Janas verí, že bude zvládať tri funkcie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť