Nedeľa 13. 10. 2024 19:27:20 | Meniny má Koloman

Šimečka odhalil štedrú ponuku pre Pellegriniho: Post premiéra, rovnaký počet ministerstiev aj rokovania o ministrovi vnútra!

BRATISLAVA/ Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka v utorok napoludnie odhalil, čo ponúkol predsedovi HLAS-u Petrovi Pellegrinimu, ak sa stane súčasťou vládnej štvorkoalície. Štedrá ponuka obsahuje post premiéra, vyrovnanie počtu ministerstiev s PS, ale aj rokovania o budúcom ministrovi vnútra, ktorým by mohol byť nominant KDH, alebo SaS, prípadne nezávislý odborník. Na ťahu je teraz Peter Pellegrini.

Michal Filek|10. október 2023|13:57:54

Zdroj: Facebook / Progresívne Slovensko

Súvisiaci článok
Sulík radí Šimečkovi: Ak nechce štvrtú vládu Fica, musí dať Hlasu aj ministerstvo vnútra
Čítajte viac >

„Prisľúbil som, že vás budem priebežne informovať o priebehu rokovaní - v maximálnej miere, aká je možná. Chcem vám preto potvrdiť, že naďalej komunikujeme na všetkých úrovniach s predstaviteľmi strán, ktoré by mohli zložiť štvorkoalíciu. Všetko aktuálne stojí na strane Hlas, ktorá sa má vyjadriť k našej ponuke,“ píše Šimečka.

Predseda Progresívcov odhalil, že Pellegrinimu dali bezprecedentnú ponuku zastávať post premiéra, napriek tomu, že PS dosiahlo lepší volebný výsledok a silnejší mandát. Šimečka si myslí, že takúto ponuku Fico nedokázal Pellerinimu dať.

Veľký posun sa vraj podaril aj vo vzájomných rokovaniach s KDH.

„Chcem ešte raz oceniť jasné rozhodnutie ich predsedníctva o vylúčení Smeru a pokračovať v rozhovoroch s PS a inými stranami potenciálnej štvorkoalície. Za to by som chcel poďakovať pánovi predsedovi Majerskému, ale aj ďalším predstaviteľom KDH, s ktorými sme v kontakte.“

Šimečka si je istý, že s KDH by sa vedeli dohodnúť a boli by sme stabilnou súčasťou možnej štvorkoalície. Aj v pondelok vraj mali s Milanom Majerským konštruktívne stretnutie, z ktorého vyznela jasná ochota ďalej rokovať s Petrom Pellegrinim.

„Peter Pellegrini má všetky tieto informácie k dispozícii. Má verejnú ponuku stať sa premiérom. Dostal ponuku, ktorá by stranu Hlas v budúcej vláde postavila na roveň PS - počtom aj silou ministerstiev. Tlmočili sme mu dokonca aj ochotu rokovať o obsadení ministerstva vnútra - napríklad o scenári, že post by obsadila iná koaličná strana ako PS a Hlas, alebo niektorá z nezávislých osobností, na ktorej by bola v štvorkoalícii zhoda. Tieto informácie má pán predseda už niekoľko dní. Reakciu prisľúbil. Zostáva nám veriť, že predošlé rozhovory myslel úprimne a využije čas, ktorého je ešte dosť, aby rokoval aj s predstaviteľmi štvorkoalície. My sme na to maximálne pripravení!“ uzavrel Michal Šimečka.


Súvisiaci článok
Danko si vylial srdce u prezidentky: "Ak by Pellegrini prestal debatovať s PS, rokovania by šli lepšie"
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Fico, Pellegrini a Danko dnes rokovali. Na koalícii sa vraj ešte nedohodli
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť