Piatok 13. 09. 2024 08:04:04 | Meniny má Ctibor

VIDEO NHL začala, ale bez Šimona Nemca. Tréner verí, že sa čoskoro vráti. Černák opäť zažiaril

SLOVENSKO. FLORIDA. NEW JERSEY/ Zápasom Tampa Bay – Nashville 5:3 začal 107. ročník najkvalitnejšie hokejovej ligy sveta NHL. V drese Bleskov sa predstavil aj náš elitný obranca Erik Černák. Jeho reprezentačný kolega Šimon Nemec si však bude musieť ešte počkať. Diabli ho vyradili z kádra tesne pred štartom, ako posledného. A tak putuje na farmu, aby pravidelne hrával. Tréner však verí, že sa čoskoro k tímu opäť pripojí.

Michal Filek|11. október 2023|14:31:38

Zdroj: Facebook/Erik Černák

Súvisiaci článok
Šimon Nemec prežil ďalšie škrty v kádri Devils a je krok od NHL. Rozhodne sa dnes!
Čítajte viac >

Denník Šport si dnes všimol, že Šimon Nemec je posledným hokejistom, ktorého Diabli z New Jersey poslali na farmu. Neznamená to však, že s ním nerátajú. Práve naopak.

Podľa trénera Lindyho Ruffa je Šimon dôležitou súčasťou klubu a je presvedčený, že v určitom momente sa v prvom tíme v NHL v tejto sezóne objaví.

Začne ju však na farme Uticy Comets. Poslali ho tam napriek tomu, že v príprave bodoval v každom zo štyroch stretnutí, pričom dva góly strelil a na dva prihral.

Podľa Ruffa je dôvod ten, že Šimon musí veľa hrať. Iba tak sa stane hráčom, ktorého chcú mať Devils v prvom tíme. Ten proces vraj nejaký čas trva. Nemec má len 19 rokov a len pred minulou sezónou ho draftovali z 2. miesta.

V úplne inej pozícii je Erik Černák z Tampy. Ten v prvom dueli celej sezóny podal vynikajúci výkon, rozdal 6 hitov, Ice Time mal 19:20 z toho absolvoval viac ako štyri minúty v oslabeniach, počas ktorých nedostali Blesky ani jeden gól.

A tešil sa z víťazstva nad Predátormi 5:3.

Černákove kompletné štatistiky si môžete pozrieť v článku denníka Šport.

TU JE ZOSTRIH ZÁPASU LIGHTNING - PREDATORS.


Súvisiaci článok
Zostavili rebríček najbohatších Slovákov. Vysoko sú elitní hokejisti a za nimi futbalista Marek Hamšík
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť