Streda 24. 07. 2024 10:07:09 | Meniny má Vladimír

Peťa Vlhová po chorobe začína prípravu na lyžiach vo Švajčiarsku. V sobotu chce stihnúť začiatok Svetového pohára

SAAS-FE/ Na švajčiarsky ľadovec Saas-Fe sa včera presunula naša lyžiarka Peťa Vlhová, spolu so svojím realizačným tímom. Čakajú ju tam štyri dni prípravy na lyžiach pred zahájením sezóny svetového pohára. Ten štartuje pretekmi v obrovskom slalome v sobotu v rakúskom Söldene. Peťa síce po chorobe v prvých pretekoch veľké oči mať nebude, ale chce tam štartovať.

Michal Filek|23. október 2023|10:08:52

Zdroj: Facebook/Petra Vlhová

Súvisiaci článok
Peťa Vlhová začne sezónu 28. októbra v Rakúsku. Prípravu jej komplikuje choroba
Čítajte viac >

Denník Šport píše, že Peťa ochorela po návrate z tréningového kempu v Argentíne. Odvtedy nelyžovala. Znova sa na lyže postaví až dnes. Po štyroch dňoch tvrdého zaberania v posilňovni totiž včera celý Ski tím odletel do Švajčiarska, kde ju na ľadovci čakajú štyri dni prípravy na snehu. Či to bude stačiť na dobrý výsledok v úvodnom obrovskom slalome Svetového pohára, je otázne. Peťa však v prvých pretekoch nového ročníka nechce chýbať.

Pre Sport Management Company informácie potvrdil jej tréner Mauro Pini.

Podľa jeho slov Peťa v telocvični tvrdo pracovala a je pripravená znova si obuť lyže. V Saas-Fe sa pokúsia na úvod sezóny pripraviť čo najlepšie. Na svahu budú od pondelka do štvrtka. Potom by sa mali presunúť do Rakúska. Petinu účasť na pretekoch však definitívne potvrdia až tesne pred štartom.

Tlak na výsledok však v prvých pretekoch určite robiť nebudú. Peťa chce na nich štartovať preto, aby bola pripravená na ďalšie preteky, ktoré budú vo fínskom Levi.

„Momentálne sa cítim veľmi dobre, ale choroba ma dosť poznačila. Naozaj mi to zobralo strašne veľa síl, už sa však cítim skutočne lepšie. Najmä sa veľmi teším, že pôjdem opäť na lyže a konečne znovu začneme... A uvidíme, ako to potom pôjde,“ povedala pre Sport Management Company Petra Vlhová.

Ako podotkla, na pretekoch v v Söldene chce štartovať a je odhodlaná podať dobrý výkon.


Súvisiaci článok
VIDEO Weiss: Stretli sa dve najlepšie mužstvá, zaslúžene sme zvíťazili. Gašparík: Sme sklamaní!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť