Sobota 27. 07. 2024 06:09:34 | Meniny má Božena

Na Slovensko sa vráti Liga majstrov. Žilinskí mládežníci budú hostiť cyperský Pafos FC

ŽILINA/ Dnes (streda 25. 10.) sa po dvoch rokoch vráti do Žiliny mládežnícka Liga majstrov. Tím MŠK Žilina U19 hostí v odvete prvého kola cyperský tím Pafos FC. Do odvety idú mladí Šošoni s náskokom 1:0, ktorý si vybojovali pred tromi týždňami na ihrisku súpera. Tréner Ivan Belák je však pred odvetou ostražitý. Hovorí, že súper prišiel na Slovensko s tým, že nemá čo stratiť a Žilinčanom bude chcieť prehru oplatiť.

Michal Filek|25. október 2023|10:01:28

Zdroj: Facebook/MŠK Žilina

Súvisiaci článok
Aj keď Slovensko tím v Lige majstrov nemá, Žilina ako by tam bola. Odchovanci spod Dubňa víťazia v Champions League
Čítajte viac >

Dobrá východisková pozícia do duelu pod Dubňom láka aj záujem žilinských fanúšikov. Momentálna forma z národných súťaží síce hovorí v prospech Pafosu, no žltozelení majú v hlavách iba jedinú myšlienku - postup ďalej.

Stretnutie má na Štadióne MŠK Žilina výkop v stredu o 16.30 hod. a povedú ho arbitri z Bosny a Hercegoviny. Vstupenky od 1eua sú stále v predaji. Kúpiť si ich môžete TU.

„Samozrejme, že prvotným cieľom je postup, keďže z vonku sme priniesli pozitívny výsledok. Rozhodne však neustúpime od našej filozofie, ktorou je rozvoj hráča. Tým pádom nebudeme nič meniť na našej taktike a budeme sa ich snažiť zdolať futbalovo," avizuje taktiku pre úvodným výkopom Ivan Belák.

Ten rieši momentálne niekoľko otáznikov, čo sa týka zdravotného stavu hráčov. „Žiaľ, máme aj zranených hráčov, ktorí do zápasu na sto percent nezasiahnu. Mrzí nás to, no musíme ich nahradiť inými hráčmi a veriť, že ich plnohodnotne zastúpia."

Pre mladých Šošonov to dnes bude zápas ich doterajších kariér. Na štadión sa totiž hotuje prísť pekná divácka kulisa. A tá by mala byť pre domácich výhodou.

„Áno, ukázalo sa to aj pred dvomi rokmi. Niektorí z chalanov ešte pred takou kulisou asi ani nehrali, takže to bude určite pre nich motivácia. Bude záležať aj na nás, aby nám tribúny fandili čo najviac. Najprv musíme ukázať my niečo na ihrisku a potom nám aj oni určite pomôžu za dobrým výsledkom," uzavrel tréner Žiliny Ivan Belák.


Súvisiaci článok
VIDEO Dnes sa v Lige majstrov predstavia dvaja Slováci. Denis Vavro bude hrať na Old Trafford v Manchestri
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť