Sobota 27. 07. 2024 07:01:22 | Meniny má Božena

Mladej mamičke Miške, ktorá trpí zákernou chorobou, poisťovňa neschválila liečbu. Pomôžte!

BYTČA/ O mamičke štvorročnej dcérky Emky, Miške Ozánikovej, ktorú napadla zákerná choroba, sme na SP 21 písali aj v minulosti. Miška trpí karcinómom prsníka a musí brať nákladnú liečbu. Teraz jej svitla nová nádej, dostala nový liek Enhertu. Trojtýždňová liečba však stojí viac ako 5 000 eur a poisťovňa Dôvera ju Miške odmietla preplatiť. Opäť sa tak musí spoľahnúť na darcov, dobrých ľudí, ktorí jej pomohli už aj v minulosti.

Michal Filek|3. november 2023|10:56:52

Zdroj: Facebook/Michaela Ozániková

Súvisiaci článok
Miška, mama trojročnej dcérky je vážne chorá a potrebuje pomoc. Pomôžte prosím!
Čítajte viac >

„Dnešného dňa som sa tak strašne bála, ale zároveň som sa tešila. Pretože konečne po niekoľkých mesiacoch, som dostala novú liečbu liekom Enhertu. Žiaľ, poisťovňa mi liečbu neschválila a ako samoplatcovi je liečba finančne veľmi náročná. Neviem, ako dlho túto liečbu budem môcť brať. Liečba na tri týždne vychádza okolo 5 500 – 6 500 eur, čo je extrémne veľa a bez vašich finančných darov by som to nezvládla. Ďakujem vám všetkých za život. Predlžujete mi čas s mojou rodinou a najväčšou láskou Emkou,“ napísala Miška srdcervúci odkaz na sociálnej sieti.

A priložila aj zamietavé stanovisko zdravotnej poisťovne Dôvera.

„Enhertu 100 mg prášok na koncentrát na infúzny roztok sme dňa 5. 10. 2023 neschválili. Vychádzali sme z platnej legislatívy a ako dôvod uvádzame nasledovné: Nesúhlasíme s úhradou nekategorizovaného lieku Enhertu (dospelým pacientom s neresekovateľným alebo metastatickým HER 2 – slabo pozitívny karcinómom prsníka, ktorí kvôli výskytu metastáz už podstúpili chemoterapicu, alebo u nich došlo k recidíve počas adjuvantnej chemoterapie alebo do 6 mesiacov po jej ukončení) z prostriedkov verejného zdravotného poistenia,“ napísali v rozhodnutí.

Prvá faktúra za liek Enhertu, ktorú Miška Ozániková dostala, je na 5 366 eur.

Pred zhruba rokom Miška informovala, že po operácii a absolvovaní chemoterapie, musí brať hormonálnu a inú liečbu, ktorá je veľmi nákladná. Jej cena sa pohybuje v státisícoch eur a poisťovňa ju neprepláca.

Ďalšia chemoterapia totiž v jej prípade nie je možná, lebo by ju mohla zabiť. A tak je odkázaná na lieky.

Vyhlásila verejnú zbierku, na ktorú jej prispelo už množstvo ľudí. Teraz však bude pomoc potrebovať opäť. Ak môžete, pomôžte Miške, aby mohla byť so svojou rodinou a malou dcérou Emkou.

Číslo transparentného účtu je: SK7683300000002002389610.

Ďakujeme!

398072324_718247050328224_7195018212625664870_n.jpg


Súvisiaci článok
Vďaka šľachetným ľuďom môže Miška užívať potrebný liek. Podporiť ju môžete v sobotu behom vo Veľkom Rovnom
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Chlapci pri Bytči stretli štyri medvieďatá a počuli medvedicu. Vzali nohy na plecia, inak...
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť