Štvrtok 25. 07. 2024 08:14:27 | Meniny má Jakub, Timur

Mládežnícka liga majstrov sa vracia na Slovensko. Vo federálnom súboji vyzvú Žilinčania Spartu a pre jedného hráča bude mať súboj pikantný náboj

ŽILINA. PRAHA/ Už túto stredu nastúpia mladí futbalisti MŠK Žilina na prvý zápas 2. kola mládežníckej ligy majstrov v Prahe proti Sparte. Odveta je na programe pod Dubňom 29. novembra o 16.30. Vstupenky za 1 euro sú už v predaji. Šošoni chcú proti českému majstrovi nadviazať na úspešné ťaženie spred dvoch rokov, kedy vyradili troch súperov, vrátane Interu Miláno a stroskotali až na Salzburgu.

Michal Filek|6. november 2023|10:29:22

Zdroj: MŠK Žilina

Súvisiaci článok
Marián Weber, talent z MŠK Žilina, prestupuje do futbalovej akadémie Sparty Praha
Čítajte viac >

Pre jedného hráča bude mať súboj mimoriadne pikantnú príchuť. Najlepší strelec slovenskej dorasteneckej ligy z minulej sezóny, 17-ročný Bytčan Marián Weber, totiž v lete prestúpil zo Žiliny do Sparty. V jej drese už hráva v českej celoštátnej lige dorastu.

„Som veľmi rád, že som dostal túto ponuku, nakoľko Sparta má veľmi dobrú futbalovú akadémiu. Mal som sen odísť do top akadémií v zahraničí a pod tlakom konkurencie sa ešte viac zlepšovať. Praha je relatívne blízko, nie je tam jazyková bariéra. Aj môj strýko Jožko odštartoval svoju futbalovú kariéru práve v tomto klube. Touto cestou by som sa chcel poďakovať klubu MŠK Žilina, ktorá má veľmi obohatila v mojom futbalovom vývoji a raste a takisto sa chcem poďakovať aj klubu MFK Bytča, kde som s futbalom ako 4-ročný začínal,“ povedal nám po svojom prestupe len pred niekoľkými týždňami Majko.

Koncom mesiaca sa vráti pod Dubeň, ale už v „rudom“ drese Pražskej Sparty. A ako nám prezradil, naozaj to preňho bude špeciálny zápas.

„Pred týmto zápasom mám zmiešané pocity, keďže som nečakal, že sa po odchode zo Žiliny v takom krátkom čase stretneme proti sebe. Ale v každom prípade sa na tento zápas veľmi teším,“ povedal slovenský reprezentant U18 Marián Weber pre Slovensko SP 21.

dobra_6ef58aedd4.jpg

Pred odvetou však Šošonov najprv čaká veľmi náročný prvý duel v Prahe už túto stredu. Všetci veria, že si z Prahy donesú domov sľubný výsledok.

Aj preto sú ceny vstupeniek opäť už od 1 eura, aby diváci žltozelených pohnali za víťazstvom a ďalším postupom.

Futbalisti MŠK Žilina U19 si pred dvomi rokmi počas historickej cesty mládežníckou Ligou majstrov pripísali úspech, ktorý sa ešte žiadnemu slovenskému tímu nepodaril. Po jesenných postupoch v rámci majstrovskej vetvy cez gréckeho majstra PAOK Solún a kazašského šampióna Kairat Almaty sa Šošonom podarilo postúpiť aj cez slávny taliansky veľkoklub Inter Miláno. Smolne sme stroskotali až na rakúskom Salzburgu, ktorému sme podľahli po penaltách.

„V tomto ročníku sme na úspešnú sezónu 2021/2022 nadviazali vydareným dvojzápasom prvého kola proti cyperskému Pafosu. Súpera sme najprv na jeho pôde zdolali 1:0 a pred peknou návštevou domácich divákov mu uštedrili vysokú prehru 5:0. Teraz vás ale potrebujeme ešte viac!

So zimomriavkami spomíname na plné tribúny, keď Šošonov hnal zaplnený štadión s podporou z takmer celého Slovenska. Aj preto chceme symbolickým vstupným na federálne derby so Spartou a mládežnícky futbalový sviatok opäť vytvoriť čo najlepšiu (postupovú) atmosféru,“ napísal klubový web mskzilina.sk.

Zápas sa v Žiline bude hrať v stredu 29. novembra o 16.30. Vstupenky sú už v predaji ONLINE.

d8fbb7ab2ac78ec970f5fd1e528c1437.png


Súvisiaci článok
Na Slovensko sa vráti Liga majstrov. Žilinskí mládežníci budú hostiť cyperský Pafos FC
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Pripomeňme si emócie po víťazstve Šošonov nad Interom Miláno (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť