Štvrtok 19. 09. 2024 16:47:02 | Meniny má Konštantín

Ministerka Dolinková si za poradcu vybrala človeka, ktorý figuroval v kauze predraženého nákupu CT v Piešťanoch

BRATISLAVA/ Marek Brezničan bol pred deviatimi rokmi, spolu s ďalšími osobami, obvinený v kauze predraženého nákupu CT prístroja v Piešťanoch. V roku 2018 obvinenie prokuratúra zrušila s tým, že skutok nebol trestným činom. Piešťanská nemocnica vtedy plánovala kúpiť CT prístroj za 1,6 milióna eur, hoci rovnaký kúpila nemocnica v Havlíčkovom Brode za 540-tisíc eur.

Michal Filek|16. november 2023|14:00:07

Zdroj: Facebook/Zuzana Dolinková

Súvisiaci článok
Ministerka nevidí dôvod, aby žiarska nemocnica musela odstaviť pôrodnicu
Čítajte viac >

Informáciu o novom poradcovi ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej priniesol Denník N.

Denník N podotýka, že predražené CT nemocnica nakoniec nekúpila a súťaž zrušila. Neskôr ho pre nemocnicu obstaralo ministerstvo zdravotníctva a zaplatilo zaň 600-tisíc eur. Teda len niečo viac, ako tretinu.

Denník N píše, že v kauze z roku 2014 obvinili celkovo 9 ľudí. Okrem Brezničana, aj vtedajšiu riaditeľku nemocnice Máriu Domčekovú a niektorých členov správnej rady nemocnice.

Hrozilo im 15-ročné väzenie za „obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v štádiu pokusu“.

Odstúpiť z funkcie musela ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská, podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová a na jeseň 2014 odišiel aj vtedajší predseda NR SR Pavol Paška.

Krajská prokuratúra v Trenčíne vyšetrovanie zastavila v roku 2018, pretože podľa nej skutok nebol trestným činom. Obvinenie zrušila aj Marekovi Brezničanovi.


Súvisiaci článok
Väčšina pediatrov stiahla výpovede z ambulantných pohotovostí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť