Sobota 18. 05. 2024 22:57:08 | Meniny má Viola

VIDEO Hlobenová: Regulácia hazardu je umelý problém, ktorý neprinesie nič, okrem zvyšovania daní pre občanov

SLOVENSKO/ Krajské mestá na Slovensku ohlásili zvyšovanie daní. Zaznamenali totiž výpadok miliónov eur v mestskej kase. Na druhej strane väčšina z nich v predchádzajúcich rokoch prijala reguláciu hazardu. Cieľom bolo vraj ochrániť najslabšie skupiny obyvateľov pred negatívnymi dôsledkami závislosti na hazardných hrách. Stal sa však pravý opak. Z regulovaných herní odchádzajú hráči do online kasín, kde je takmer nemožné ich kontrolovať, alebo dokonca do nelegálnych herní. A jediným výsledkom je zvyšovanie daní pre občanov. O situácii sme v štúdiu SP 21 hovorili s Dominikou Hlobenovou z asociácie hier a zábavy.

Michal Filek|22. november 2023|11:00:06

Zdroj: Slovensko SP 21

Súvisiaci článok
VIDEO Obmedzením hazardu prišla Žilina o dva milióny eur ročne. Primátor avizoval zvýšenie daní
Čítajte viac >

Naplnili sa očakávania predkladateľov regulácie hazardu? Ubúdajú, po zatvorení kamenných herní, na Slovensku gambleri? Prečo zákaz herní 500 metrov od škôl znamená ich faktickú likvidáciu? Prečo je lepšie, aby hráči hrali v priestore, kde sa dá ich totožnosť skontrolovať, ako v online priestore, kde to prakticky nie je možné? O koľko peňazí takto mestá a obce prídu? Dá sa táto situácia ešte zvrátiť? Prečo sme sa nepoučili z ČR, kde si prešli prakticky rovnakým vývojom?

CELÝ ROZHOVOR SI POZRITE V NAŠOM VIDEU


Súvisiaci článok
VIDEO Biela vrana Lukáš Hrošovský: Ocenenie vnímam ako odkaz, že aj napriek útokom treba v občianskej angažovanosti pokračovať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť