Sobota 07. 09. 2024 13:12:23 | Meniny má Marianna

VIDEO Policajt v električke resuscitoval staršieho muža a zachránil mu život. Skvelá práca!

BRATISLAVA/ Mladý príslušník bratislavskej železničnej polície sa viezol v električke v centre mesta, keď si všimol starčeka, ako kľačí a drží sa za hrudník. Okamžite zistil, že nereaguje a prestáva dýchať. Resuscitáciou sa mu podarilo udržať ho pri živote, až do chvíle keď hasiči priniesli defybrilátor a záchranka ho odviezla do nemocnice. Dôchodca vďaka tomu prežil!

Michal Filek|24. november 2023|10:00:06

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Súvisiaci článok
Pätica mužov v Hlohovci brutálne zbila mladíka do bezvedomia. Ťahali ho za nohu aj za autom
Čítajte viac >

Počas uplynulého víkendu cestoval 31-ročný policajt Oddelenia železničnej polície v Bratislave v čase mimo výkonu služby električkou MHD v centre Bratislavy. Osud to tak zariadil, že sa zachoval ako hrdina a záchranca života.

Udalosť opísala na Facebooku Polícia SR – Bratislavský kraj.

„Počas jazdy spozoroval ako v strednej časti električky v pokľaku kľačí starší muž, ktorý sa opiera o dvere a drží sa za bundu v oblasti hrudníka. V druhej ruke muž držal vôdzku so psíkom a pri mužovi sa nachádzala aj jeho vystrašená manželka. Policajt s mužom chcel nadviazať komunikáciu, avšak muž nereagoval. Nakoľko muž zjavne potreboval pomoc, policajt ho bez váhania položil na zem, rozopol mu bundu aj mikinu. Pozorovaním ako aj hmatom zistil že muž nedýcha a prestáva javiť známky života a preto začal okamžite s resuscitáciou.“

Po niekoľkých minútach, počas ktorých policajt muža intenzívne resucitoval, sa do električky dostavili príslušníci dobrovoľného hasičského zboru aj s defibrilátorom, ktorý hneď použili. Po ďalších minútach sa na miesto dostavili aj záchranári rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorí muža následne previezli do nemocnice.

„Podľa slov ošetrujúceho lekára, práve poskytnutie prvej pomoci zo strany policajta viedlo k záchrane života 70-ročného muža. Aj tento prípad je príkladom toho, ako sa aj v čase mimo služby príslušníci Policajného zboru riadia heslom Pomáhať a chrániť! Kolega – skvelá práca!“ uzavreli policajti.


Súvisiaci článok
Policajti v Trnavskom kraji našli vo vlaku dvoch nezvestných chlapcov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť