Piatok 26. 07. 2024 04:40:49 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Muž obvinený z pobodania ženy vo vlaku na Spiši ostáva vo väzbe

KOŠICE/ Muž stíhaný za pobodanie 22-ročnej ženy v rýchliku pri Spišskej Novej Vsi ostáva vo väzbe. "Krajský súd v Košiciach zamietol sťažnosť obvineného Mateja Š. proti rozhodnutiu Mestského súdu v Košiciach o vzatí do väzby," uviedla pre TASR hovorkyňa košického krajského súdu Anna Pančurová.

TASR|27. november 2023|19:03:41

Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Súvisiaci článok
Košický policajný riaditeľ udelil Pamätnú medailu Dominikovi, ktorý vo vlaku spacifikoval muža, ktorý napadol mladú študentku
Čítajte viac >

Krajský súd sa tak stotožnil s dôvodmi a názorom sudkyne pre prípravné konanie mestského súdu a 22. novembra na neverejnom zasadnutí potvrdil jej rozhodnutie.

Dvadsaťdeväťročný muž z okresu Spišská Nová Ves čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. V prípade dokázania viny mu hrozí podľa polície trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Mladú ženu mal napadnúť 1. novembra vo vlaku R 762 smerujúcom z Košíc do Žiliny. Okrem bodných rán na krku utrpela žena aj rezné poranenia na rukách. Do spišskonovoveskej nemocnice ju záchranári priviezli so stredne ťažkými zraneniami.


Súvisiaci článok
Útočník z vlaku smeruje do väzby, hrozí mu 20 rokov za mrežami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť