Streda 24. 07. 2024 18:48:34 | Meniny má Vladimír

Bude to podobné fiasko? Súťaž na novú nemocnicu v Martine predĺžili do 14. decembra. V prvom kole sa neprihlásil nikto

MARTIN/ Hrubú stavbu novej nemocnice v Martine, majú z európskych peňazí z plánu obnovy, postaviť v roku 2026. O dva roky nato ju majú aj sprevádzkovať. Zhotoviteľ ju musí najskôr aj naprojektovať. V prvom kole sa nenašiel žiadny záujemca, ktorý by do toho išiel. Preto zmenili podmienky a teraz dostávajú od možných záujemcov technické pripomienky. Preto museli aj tento termín posunúť do 14. decembra.

Michal Filek|1. december 2023|11:00:08

Vizualizácia. Zdroj: Univerzitná nemocnica Martin

Súvisiaci článok
Najtransparentnejšia štátna nemocnica je v Banskej Bystrici. V prvej päťke sú aj Piešťany, Trnava, Stará Ľubovňa a Žilina
Čítajte viac >

Ako uvádza verejnoprávna televízia RTVS, v tomto kole ide už o tretí posun. Ponuky môžu firmy poslať do 14. marca. Predtým sa v prvom kole nenašiel žiadny záujemca o výstavbu nemocnice.

Podmienky sa teraz snažia upraviť aj na základe komunikácie s firmami. Chcú, aby žiadna nepodala námietku. Uviedol to riaditeľ nemocnice Ivan Kocan.

„Chodia nám vyslovene technické otázky a zatiaľ sme neidentifikovali nejaký zásadný problém,“ uviedol pre RTVS projektový manažér stavby novej nemocnice Ľubomír Pepucha.

Pepucha nepredpokladá, že by sa do súťaže ani teraz nikto neprihlásil. Je presvedčený, že záujemcovia aktívne pracujú na ponukách a predložia ich v termíne.

Aktuálny posun termínu, podľa RTVS, neohrozuje harmonogram výstavby. Podľa neho by hrubá stavba mala byť dokončená v roku 2026 a nemocnica v prevádzke v roku 2028.

K tomu je však potrebné súťaž ukončiť do konca tohto roka a najneskôr do marca podpísať zmluvu so zhotoviteľom. Tvrdí to riaditeľ.

Otázkou ešte zostáva či prostriedky z plánu obnovy vyčlenené na novú nemocnicu v Martine budú na výstavbu stačiť. To však ukážu až reálne ponuky prípadných záujemcov. Kladie si na záver rečnícku otázku RTVS.

314507432_557390929526866_1996620849374740871_n.jpg

Zdroj: Univerzitná nemocnica v Martine


Súvisiaci článok
Mesto Košice vstupuje do krízového režimu, radikálne obmedzí výdavky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť