Štvrtok 25. 07. 2024 20:36:15 | Meniny má Jakub, Timur

Dôchodca nasprejoval na múr pred dom Jána Kuciaka spomienkový nápis. Hrozí mu rok za mrežami

VEĽKÁ MAČA/ Na mieste pamiatky novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice sa objavil nápis: „Tu boli zavraždení Ján Kuciak a Martina Kušnírová.“ Oplotený múr pred ich bývalým domom vo Veľkej Mači, kde boli obaja zavraždení, posprejoval dôchodca červenou farbou. Skončil v rukách polície a v super rýchlom konaní pred súdom. AUTOR: ALŽBETA ČELEŠOVÁ

VJ |5. december 2023|14:00:06

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Súvisiaci článok
Žilinka odmieta spochybňovanie krajských prokurátorov. S vecami od Lipšica sa vraj budú vedieť vysporiadať
Čítajte viac >

Dôchodca Július Kovács si tým chcel uctiť ich pamiatku a pripomenúť tak hrozivú udalosť spred takmer šiestich rokov, ktorá otriasla celým Slovenskom. Nešlo teda o ukážku vandalizmu, či zneuctenie pamiatky zavraždených, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

„Z pietneho miesta boli odstránené vence a znemožnený bol aj prístup i ku krížu,“ zdôvodňoval tak svoj skutok 64-ročný Július Kovács, ktorý sa k danému činu prihlásil.

Policajné zložky okamžite zasahovali a zisťovali totožnosť a povolenie dôchodcu k daným činom. „Po príchode na miesto začali policajti preverovať, či má osoba súhlas na takéto konanie. Ani jeden z majiteľov či poverených osôb však nepotvrdil, že by s akýmkoľvek pomaľovaním múru súhlasil,“ uvádza polícia.

Keďže došlo k prečinu poškodenia cudzieho majetku, policajti dôchodcu previezli na policajnú stanicu, kde svoje činy už na druhý deň vysvetľoval na galantskom súde.

Polícia SR upozorňuje, že k prečinu poškodenia cudzieho majetku dochádza už pri akémukoľvek viditeľnému zásahu cudzej veci – maľovanie, nastriekanie či popísanie objektu farbou či inou látkou. Pričom sa neberie do úvahy miera poškodenia majetku. Môže tak prísť k obmedzeniu slobody až na jeden rok.

406069863_742451901261722_2438998479626115697_n.jpg

"V Mači ma zatkli a odsúdili 64-ročného, lebo som popísal na starý múrik pravdu že tam zavraždili Jana a Martinu len preto, aby ľudia vedeli, čo sa tam stalo. Dali sme im postaviť nádherný kríž za vlastné, odkiaľ ukradli fotky, kvety, vence a sviečky. A mne hrozí rok za mrežami. Ale keď ukradneš pol miliardy, tak dostaneš, podľa nového, podmienku a 5-tisíc pokutu," komentoval Kovács.

Na svojom Youtube dôchodca kritizuje média za to, že o ňom píšu ako o vandalovi. Nikto z novinárov však neprišiel, keď Jánovi a Martine za vlastné peniaze osadili pred domom kríž. A doteraz vraj nikto nezverejnil ani len jeho fotku.

"Prosím vás pekne, choďte sa tam pozrieť aspoň na výročie, zapáľte sviečku a prineste kvety," uzavrel.

JEHO SLOVÁ SI VYPOČUJTE NA TOMTO VIDEU


Súvisiaci článok
Vláda znižuje odvod do 2. piliera. Kaník: Zlodej dôchodkov Fico je späť v akcii!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť