Sobota 27. 07. 2024 05:40:53 | Meniny má Božena

Rómovia žalujú Matoviča. "Daj nám 500 eur, ktoré si sľúbil, aby sme ťa volili!"

SLOVENSKO/ Občianske združenie Únia Rómov na Slovensku podalo trestné oznámenie na prešovskej krajskej prokuratúre v súvislosti s 500-eurovým príspevkom za účasť vo voľbách. Zároveň vyzvala Igora Matoviča (hnutie Slovensko), aby dodržal sľub voči Rómom. Ako povedal vo štvrtok na tlačovej konferencii predseda únie František Tanko, Rómovia boli oklamaní.

TASR|14. december 2023|16:25:05

Zdroj: Facebook/Únia Rómov Slovenska

Súvisiaci článok
VIDEO Matovič v parlamente hovoril o okrádaní dôchodcov a rodín s deťmi
Čítajte viac >

"V tieto dni nás kontaktovalo množstvo obyvateľov rómskych osád s problémom, ktorý je dôsledkom sľubov Matoviča a rodiny poslancov Pollákovcov. Je to sľub, že ak im dajú vo voľbách hlas, dostanú 500 eur. Ľudia, ktorí im uverili, si požičali peniaze od úžerníkov a teraz sú vo veľkých osobných problémoch. Matovič a Pollákovci hrubo vedome oklamali a zneužili chudobných Rómov. Vedeli, že nedokážu presne porozumieť ich zavádzajúcim sľubom a že vo vidine rýchleho a jednoduchého získania financií dostanú ich hlasy," povedal Tanko.

Verí, že príslušné orgány celú záležitosť vyšetria a zodpovedné osoby zoberú na zodpovednosť. Zároveň vyzval kompetentných na stretnutie a okamžité jednanie o riešeniach nahromadených problémov.


Súvisiaci článok
Matovič hlási, že Hlas podviedol voličov sľubmi o vyplatení 13. dôchodkov. "Kde berie tú drzosť?" oponuje Pellegrini
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť