Štvrtok 17. 10. 2024 20:08:55 | Meniny má Hedviga

Návštevníkov košickej botanickej záhrady čaká Nočná džungľa. Zažite jej zvuky na vlastnej koži

KOŠICE/ Po minuloročnej úspešnej Noci v džungli pokračuje košická Botanická záhrada s komentovanými večernými prehliadkami pri farebnom osvetlení a v sprievode zvukov džungle aj počas tejto zimy. Podobne ako v minulej sezóne, budú aj počas tejto prebiehať prehliadky každý piatok a sobotu od decembra 2023 do februára 2024 so začiatkom buď od 18. 00 hod., alebo od 19.00 hod.

Natália Novotná|18. december 2023|13:00:07


Súvisiaci článok
V Trebišove si pripomínajú šľachtický rod Andrássyovcov
Čítajte viac >

„Komentované večerné prehliadky v skleníkoch botanickej záhrady pod názvom Noc v džungli sme pre verejnosť sprístupnili od decembra minulého roka. Tešili sme sa veľkému záujmu zo stany návštevníkov, preto chceme vyhovieť záujemcom aj v tomto roku,“ informuje riaditeľ Botanickej záhrady Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Pavol Mártonfi.

Zážitková expozícia Noc v džungli vznikla vďaka inštalácii audiovizuálnej techniky, ktorá bola finančne podporená spoločnosťou Východoslovenská energetika Holding a.s. Inštaláciou technológie vznikla nová a jedinečná atrakcia pre návštevníkov, ktorí počas večerného sprevádzania môžu zažiť tajomnú atmosféru, počuť reálne zvuky džungle a spoznať tropické rastliny z inej perspektívy. Každá prehliadka trvá 50 minút a je určená predovšetkým pre dospelých a staršie deti.

BZ_UPJŠ_Noc_v_džungli_002.jpg Zdroj: Botanický záhrada UPJŠ Košice

„Naši návštevníci sa dozvedia rôzne zaujímavosti o tropických rastlinách a zároveň aj o estetickej stránke, pretože počas prehliadky sa menia farebné svetlá a skleník nadobudne úplne iný, až čarovný, tajomný charakter. Zároveň je toto všetko doplnené zvukmi džungle, cez vtáčiky, cikády až po nočné zvuky džungle a rôzne prekvapenia, ktoré by návštevníci zažili aj v skutočnej džungli, keďže ide o prekvapenie, to ale teraz nebudem prezrádzať. Počas podujatia sa pôjde aj do skleníka v ktorom sa pestujú sukulentné rastliny, kaktusy a iné suchomilné rastliny a návštevníci sa dozvedia čosi o inom ekosystéme, ako sú púštne rastliny. Prehliadka trvá 50 minút a na záver ešte majú 5 minút, aby si sami prešli skleníky, odfotili sa v tom farebnom osvetlení, pretože počas samotnej prehliadky nie je vhodné používať blesk, lebo by rušil,“ hovorí Andrea Fridmanová, zástupkyňa riaditeľa pre vonkajšie vzťahy Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach.

V harmonograme prehliadok sú ešte posledné decembrové termíny. Aktuálne sú spustené aj rezervácie januárových a februárových termínov. Vstupenky sú dostupné prostredníctvom portálu tootoot.fm. Prihlásiť sa na termín je možné najneskôr 24 hodín pred konaním podujatia. Cena vstupenky pre dospelých je 8 eur, deti, študenti, dôchodcovia a držitelia preukazu ZŤP majú zľavnené vstupné v hodnote 6 eur.

BZ_UPJS_Noc_v_džungli_001.jpg Zdroj: Botanický záhrada UPJŠ Košice


Súvisiaci článok
Ak zhotoviteľ nestihne dokončiť Slaneckú cestu do termínu, Košice môžu prísť o eurofondy. Škodu si bude mesto vymáhať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť