Nedeľa 13. 10. 2024 22:58:53 | Meniny má Koloman

Mladí Žilinčania si v mládežníckej Lige majstrov zmerajú sily s Borussiou Dortmund na domácom štadióne

NYON/ Meno súpera sa po Slovane Bratislava, ktorý bude na jar hrať šestnásťfinále Európskej ligy, dozvedeli v utorok aj mladí Šošoni. Tí si v UEFA Youth League zmerajú sily s nemeckým gigantom Borussiou Dortmund.

Michal Filek|19. december 2023|15:23:59

Zdroj: Facebook/MŠK Žilina

Súvisiaci článok
Žreb snov pre belasých. Slovan sa o postup pobije s rakúskym Sturmom Graz
Čítajte viac >

V tejto fáze súťaže sa v play-off o osemfinále predstavia doma pod Dubňom 6., alebo 7. februára.

„Play-off sa hrá na trávniku družstva z majstrovskej vetvy, čiže u nás. Už teraz sa na vás tešíme pod Dubňom. Informácie o vstupenkách prinesieme čoskoro,“ napísal klub na oficiálnej webovej stránke.

Podľa MŠK Žilina je akadémia Borussie jedna z najlepších v Európe.

Tá má na výchovu talentov patent, čo potvrdzuje aj súčasné zastúpenie odchovancov v prvom tíme BVB. Na európskej úrovni pôjde o prvý vzájomný zápas Šošonov s tímom zo Severného Porýnia.

"Od začiatku som si myslel, že to bude nemecký súper, konkrétne som si prial Bayern Mníchov. Borussia je však takisto top európsky tím a výborná pozvánka pre fanúšikov. Určite nás čaká náročný zápas, Dortmund momentálne kraľuje vo svojej domácej súťaži. Všetci vieme, že vychovali mnoho špičkových futbalistov a veľkú kvalitu majú aj teraz. Porovnať sa s nimi je pre nás naozaj skvelá príležitosť," zhodnotil žreb tréner žilinskej U19 Ivan Belák.

Spokojnosť s výsledkom žrebu panuje aj u riaditeľa Akadémie MŠK Žilina Jaroslava Bačíka.

"V tejto fáze súťaže sme si želali súpera čo najzvučnejšieho mena, a to sa nám aj splnilo. Borussia Dortmund je európsky veľkoklub aj na úrovni mládeže, keďže vyťahuje veľa mladíkov aj do prvého tímu. Určite sa na to poriadne pripravíme a necháme na ihrisku všetko. Veríme, že vypredáme štadión, pretože naši chalani si to zaslúžia. Tešíme sa na to."

412402064_17984612876608057_6662840253902898101_n.jpg


Súvisiaci článok
Lobotka proti španielskemu gigantovi, Vavro proti anglickému majstrovi a Škriniar? Parížu vyžrebovali neatraktívnych Španielov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť