Piatok 26. 07. 2024 19:46:45 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Na hlavnom ťahu v Kremnici pribúdajú bezpečnostné prvky. Bude to stačiť?

KREMNICA/ Na začiatku októbra začala obnova vozovky hlavného ťahu v Kremnici, cesty prvej triedy I/65. V rámci projektu "Upokojenie dopravy" pribúdajú na ceste bezpečnostné prvky, ostrovčeky a semafory.

Andrea Chudová|23. december 2023|09:00:06

Oprava cesty potrvá do apríla 2024. Zdroj: Andrea Chudová

Súvisiaci článok
Veži kostola sv. Kataríny v Kremnici prinavrátia vzhľad z konca 19. storočia
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
V Kremnici otvorili Mini Vianočné trhy, primátor predával benefičný punč
Čítajte viac >

Rekonštrukcia cesty I/65 v Kremnici je zameraná na upokojenie dopravy a zvýšenie bezpečnosti. Realizáciu prác v dôsledku nárastu tranzitnej dopravy samospráva a obyvatelia mesta žiadali ešte v roku 2021, petíciu v tejto veci vtedy podpísalo vyše 1 200 ľudí.

Práce na hlavnom dopravnom ťahu v Kremnici sú rozdelené do štyroch etáp. Súčasťou projektu je vybudovanie troch svetelne riadených križovatiek skoordinovaných do zelenej vlny, svetelne riadených priechodov pre chodcov, zúženie jazdných pruhov, doplnenie ochranných ostrovčekov pre chodcov či dobudovanie chodníkov pozdĺž cesty. Celková dĺžka výstavby je naplánovaná na deväť mesiacov.

IMG_7721 (1).jpg Križovatka na hlavnom ťahu. Zdroj: Andrea Chudová

Aktuálnu situáciu komentuje hovorca Slovenskej správy ciest, Martin Guzi, takto: "Medzi hlavné prvky pre vyššiu bezpečnosť sa v úseku osadili svetelné semafory a ostrovčeky, čiastočne sa osadili nové obrubníky, odfrézoval sa starý asfaltový kryt a čiastočne sa položila nová obrúsená vrstva asfaltovej zmesi."

IMG_7726 (1).jpg Svetelná signalizácia ešte nie je kompletne osadená. Zdroj: Andrea Chudová

Na hlavnú cestu sme sa boli pozrieť. Svetelná signalizácia nie je kompletne osadená, a nefunguje. Jazdné pruhy sú čiastočne obmedzené a zúžené, ostrovčeky v miestach prechodov pre chodcov nie sú dokončené.

IMG_7737 (1).jpg Chodci to nemajú ľahké. Zdroj: Andrea Chudová

"Na stavbe sa pracuje, pokiaľ to dovolí počasie. Práce, ktoré nebudú zrealizované v tomto roku, budú ukončené podľa zmluvy do apríla 2024," dodáva hovorca SSC, a deklaruje, že práce idú podľa plánu.

Situácia nie je priaznivá a aj bezpečnosť chodcov v týchto dňoch nie je zabezpečená. Pre vodičov a chodcov preto platí zvýšená pozornosť v tomto úseku až do ukončenia prác v avizovanom apríli 2024.

IMG_7739 (1).jpg

IMG_7724 (1).jpg


Súvisiaci článok
VIDEO V Kremnici oslavovali 695. výročie pridelenia mestských privilégií. Primátor: „Buďme hrdí Kremničania!“ Cítia to tak samotní obyvatelia?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť