Sobota 07. 09. 2024 13:42:19 | Meniny má Marianna

VIDEO V Prešove privítali nový rok 2024 vo veľkom štýle svetelno-laserovou show

PREŠOV/ Počas silvestrovskej noci ožila Hlavná ulica v Prešove, ktorú zaplnili zábavy chtiví Prešovčania a návštevníci z blízkeho i vzdialenejšieho okolia. Príchod nového roka 2024 namiesto tradičného ohňostroja spríjemnila magická svetelno-laserová show. K dispozícii boli aj stánky s tradičným vianočným občerstvením, nechýbal punč ani medovina.

Lenka Ménová|1. január 2024|12:11:46

Zdroj: Lenka Ménová

Súvisiaci článok
Nadácia Prešovského kraja prerozdelila ľuďom v núdzi na Vianoce bezmála 30-tisíc eur
Čítajte viac >

Prešovčania sa tento rok tešili z bohatého a zaujímavého programu, ktorý im spríjemňoval posledné hodiny a minúty starého roka 2023. Najprv o 21:30 hod. to bola slovenská hudobná skupina Puding pani Elvisovej, obľúbená elektro-indie-popová kapela. O 23.00 hod. ich vystriedala slovenská pop-rocková skupina HEX, ktorá v roku 2023 vydala svoj nový album „Kde je tu láska?“ a tí hrali početnému publiku až do polnoci.

Po tradičnom odpočítaní posledných sekúnd starého roka 2023 prišla očakávaná svetelno-laserová show, ktorú Prešovčania doplnili vlastnou zábavnou pyrotechnikou. Pripomíname, že na území mesta Prešov bolo možné používať zábavnú pyrotechniku len od 31. decembra 2023 od 22.00 hod. večer do 1. januára 2024 do 3.00 hod. ráno. Po zvyšok roka je to z dôvodu ochrany verejného poriadku bez predošlého súhlasu zo strany mesta zakázené.

Po doznení posledných tónov slovenskej hymny sa ujal slova primátor mesta Prešov, František Oľha. Ako povedal, jeho najväčším želaním je, aby mesto Prešov bolo v roku 2024 šťastným, spokojným a usmiatym mestom.

„Chcem poďakovať všetkým Prešovčanom, ktorí v charitatívnych stánkoch počas celých vianočných sviatkov prispievali organizáciám, ktoré pripravujú v Prešove pomoc pre núdznych ľudí a tiež ľudí s telesným postihnutím a vôbec pre každého, kto to potrebuje. A samozrejme, aj výťažok z predaja primátorského punču je určený pre občianske združenie a ja ďakujem všetkým, ktorí prišli a prispeli tým, ktorí potrebujú našu pomoc. V roku 2023 sme sa snažili rozbehnúť v Prešove veľké projekty, ako je futbalový štadión, parky, cyklochodníky, či nové trolejbusy do dopravného podniku. Pred nami je rok, v ktorom rozbehneme nové projekty, a ktoré v najbližších rokoch prinesú výsledky pre Prešovčanov. Všetky tieto projekty budú v priebehu januára verejne predstavené a celé mesto a všetci jeho obyvatelia sa majú na čo tešiť. Prešovčanom želám do nového roka veľa pohody, veľa šťastia, zdravia a hlavne mesto, ktoré bude spĺňať požiadavky, ktoré ľudia v ňom majú a verím, že sa nám to spoločnými silami podarí. Jednoducho mesto, v ktorom sa nám bude dobre žiť.“

Celá Hlavná ulica netrpezlivo očakávala sľúbenú najväčšiu zábavu, o ktorú sa postaral uznávaný DJ Milan Lieskovský – producent, zvukový inžinier a populárny slovenský dídžej. A veru bolo sa na čo tešiť, navyše aj počasie bolo mimoriadne priaznivé. Program na pódiu trval približne do druhej hodiny ráno, ľudia však ostali v meste a naďalej sa zabávali, tancovali, spievali a dobre sa bavili.


Súvisiaci článok
V šarišskej metropole môžete vidieť pohyblivý betlehem z Talianska. Jeho súčasťou sú aj dve vzácne relikvie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť