Piatok 26. 07. 2024 21:56:53 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Prvým dieťatkom narodeným v roku 2024 v prešovskej pôrodnici je roztomilá Eliška

PREŠOV/Štyri hodiny a osem minút po polnoci 1. januára tzv. stoličkového roka 2024 uzrela svetlo sveta malá Eliška. Jej rodným mestom sa stal Prešov, tretie najväčšie mesto na Slovensku.

Lenka Ménová|1. január 2024|19:20:15

Zdroj: Lenka Ménová

Súvisiaci článok
Prvé bábätko roka 2024 sa narodilo v Bratislave. Ďalšie poklady postupne na svet privítali aj v ostatných krajských mestách
Čítajte viac >

Pôrodnice na Slovensku dnes zverejňujú termíny narodenia prvých novorodencov roku 2024. Len 40 sekúnd po polnoci sa napríklad v hlavnom meste narodila krásna Ella, v pôrodnici Sanatória Koch v Bratislave.

V Prešove majú až dve pôrodnice

Oddelenie gynekológie a pôrodníctva pod jednotným vedením sa nachádza na dvoch tradičných miestach. Prvým je Oddelenie gynekológie a pôrodníctva – pôrodnícky pavilón – stará pôrodnica, kde je aj jedno zo šiestich perinatologických centier na Slovensku a tiež Hniezdo záchrany. Druhým je chirurgický monoblok FNsP J. A. Reimana v Prešove. Toto oddelenie je zároveň pedagogickým pracoviskom Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univezity v Prešove ako Klinika gynekológie a pôrodníctva.

A na tomto mieste, 4 hodiny a 8 minút po polnoci, prišlo na svet malé dievčatko, ktorému dali rodičia krásne meno Eliška. Prišla na svet cisárskym rezom a je prvorodenou dcérkou šťastnej mamičky, ktorá sa v týchto chvíľach zotavuje po pôrode. Podľa slov novopečenej mamičky im Eliška už teraz robí veľkú radosť. Jej pôrodná váha bola 3280 g a meria 51 cm.

Vedeli ste?

Meno Eliška je hebrejského pôvodu a v preklade znamená „Zasvätená Bohu“. Najbližšie meniny oslávi 7. októbra. Eliška je predurčená k úspechu, má šťastnú ruku a vždy dosiahne, čo si zaumieni. Toto meno je mimoriadne obľúbené najmä u našich českých susedov.

Eliške želáme, aby priniesla do života svojich rodičov veľa radosti a šťastných chvíľ, aby bola zdravá a rástla ako z vody.

„Nech vám v zdraví, láske rastie,

nech vám dáva iba šťastie.

Vo dne, v noci, skrátka stále,

nech vás teší dieťa malé.“

Zdroj: Lenka Ménová

Súvisiaci článok
VIDEO V Prešove privítali nový rok 2024 vo veľkom štýle svetelno-laserovou show
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť