Sobota 07. 09. 2024 03:53:12 | Meniny má Marianna

Košický futbalový klub sa vraj snaží neférovo rozviazať zmluvu s hráčom bez kompenzácie. Vyslúžil si kritiku

KOŠICE/ Futbalový klub FC Košice sa po návrate do najvyššej súťaže snaží o záchranu medzi slovenskou elitou. Zdá sa však, že tak robí nielen úplne férovými prostriedkami. Vyslúžila si za to napomenutie Úniou futbalových profesionálov pre prípad hráča Marcela Vasiľa, s ktorým už klub údajne nepočíta a chce ho donútiť k ukončeniu zmluvy bez toho, aby mu musel uhradiť kompenzáciu.

Michal Filek|9. január 2024|12:00:06

Zdroj: Facebook/FC Košice

Súvisiaci článok
Škriniar je po operácií a nevie sa, či stihne Euro. PSG vraj pokukuje po Hanckovi!
Čítajte viac >

Na prípad upozornil portál sportnet.sk.

"Klub FC Košice zaslal médiám svoje stanovisko k uvedenej veci, v ktorom verejne priznal, že s hráčom ďalej nepočíta z dôvodu jeho výkonnosti počas jesennej časti súťaže. Tým len potvrdil skôr uverejnené informácie zo strany ÚFP, že nariadenie individuálneho tréningu, nariadenie tréningu s farmárskym mužstvom, neposkytnutie tréningového oblečenia, preradenie do inej šatne, zamedzenie poskytovania obedov a nevyplatenie dlžnej sumy za podpis zmluvy, nesledovali žiadny legitímny cieľ, naopak ich cieľom bolo donútiť hráča k skončeniu zmluvy bez toho, aby klub FC Košice musel uhradiť akúkoľvek kompenzáciu," uviedol generálny sekretár Únie futbalových profesionálov Branislav Bolecha v oficiálnom stanovisku.

Tým vraj Košice priznali, že za vyradením hráča, s ktorým majú platnú zmluvu, sú subjektívne dôvody výkonnosti a podľa rozhodovacej praxe FIFA sú mu povinné vyplatiť kompenzáciu vo výške celej zostatkovej hodnoty zmluvy.

ÚFP navrhla klubu, aby hráčovi garantoval rozdiel medzi platom, ktorý dostane v novom pôsobisku a tým, ktorý má zazmluvnený v Košiciach.

"Napriek tomu, že klub tak mohol okamžite ušetriť celú výšku alebo podstatnú časť nákladov na hráča a vyhnúť sa porušovaniu jeho práv, túto ponuku odmietol. ÚFP vyzýva klub FC Košice, aby ukončil porušovanie práv hráča a vyhol sa obdobného konania aj v budúcnosti," uvádza ÚFP.


Súvisiaci článok
Dvaja slovenskí kňazi dobyli ôsmu najvyššiu horu sveta. Ako prví katolícki duchovní v histórií
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť