Sobota 27. 07. 2024 07:51:10 | Meniny má Božena

Kto postaví nemocnicu v Banskej Bystrici ešte nie je známe. Uchádzať sa môžete až do 8. februára

BANSKÁ BYSTRICA/ Lehotu na predkladanie ponúk záujemcov o stavbu novej nemocnice v Banskej Bystrici predĺžili až do 8. februára. Záujemcovia totiž žiadali vysvetlenie. Omeškanie projektu vraj zatiaľ nehrozí. Na prevádzku by mala byť pripravená do konca roka 2028.

Michal Filek|16. január 2024|12:00:06

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica

Súvisiaci článok
Žilina prišla o jediné dve detské kardiologické ambulancie. Čo bude s pacientmi?
Čítajte viac >

Lehotu na predkladanie ponúk záujemcov o stavbu novej nemocnice predĺžili do februára. Projektu zatiaľ nehrozí omeškanie. Informuje o tom Fakultná nemocnica F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

„V procese verejného obstarávania sme pristúpili k druhému predĺženiu lehoty na predkladanie ponúk a to z pôvodného 12. januára do 8. februára. Predĺženie lehoty bolo reakciou na vznesenú žiadosť o vysvetlenie od záujemcu vo verejnom obstarávaní, v zmysle ktorej sme postupovali v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní a predĺžili lehotu o 30 dní,“ informuje nemocnica na sociálnej sieti.

Predĺženie lehoty je očakávanou súčasťou pri vyhlásení tak komplexnej súťaže, a preto aj banskobystrická nemocnica s takouto možnosťou počítala.

„Neznamená preto pre nás nevyhnutne zmenu v časovom pláne realizácie výstavby. Veríme, že sa nám vo februári podarí verejné obstarávanie ukončiť, venovať nasledujúce obdobie vyhodnocovaniu došlých ponúk a následne, podľa nášho plánu, podpísať zmluvu s úspešným uchádzačom v apríli tohto roku,“ uvádza nemocnica.

Pôvodná lehota na predkladanie ponúk bola určená do 12. 12. 2023. Po posúdení kvality a kvantity došlých žiadostí o vysvetlenie od záujemcov sa 9. 12. 2023 rozhodli pristúpiť k prvému predĺženiu lehoty na predkladanie ponúk do 12. 1. 2024.

Toto rozhodnutie bolo motivované snahou predĺžiť a rozšíriť príležitosť zapojiť sa do obstarávania pre väčšie množstvo uchádzačov.

V projekte Rekonštrukcie a dostavby areálu Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D. Roosevelta Banská Bystrica bolo 28. 9. 2023 zverejnené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby novej nemocnice. Predpokladaná hodnoty zákazky je 350 000 940 eur bez DPH.

„Podľa míľnikov určených Plánom obnovy a odolnosti bude naším cieľom ukončiť výstavbu v štádiu Shell & Core (približne ekvivalent hrubej stavby) do júna 2026 a v štádiu Full Fit Out (stav, kedy je budova pripravená na hospodársku činnosť alebo užívanie) najneskôr do decembra 2028,“ prezradili zástupcovia obstarávateľa.

V súčasnosti je vyhlásené ďalšie obstarávanie na stavebno-technický dozor investora a externý manažment projektu, ktorí budú dohliadať, aby výstavba plynule napredovala. Lehota na predkladanie ponúk je 12. februára.


Súvisiaci článok
Čo by mali spĺňať bratislavské nemocnice o 10 a 30 rokov? Odpoveď na túto otázku dostanú poslanci za takmer 70 000 eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť