Sobota 27. 07. 2024 03:21:05 | Meniny má Božena

V bratislavskej zoo pribudla svorka vlkov z Holandska - rodičovský pár a traja synovia

BRATISLAVA/ Do vlčieho výbehu v zoologickej záhrade v Bratislave pribudla nová svorka piatich vlkov eurázijských. Priviezli ju z holandskej zoo Dierenpark v Amersfoorte. Tvorí ju deväťročný rodičovský pár a traja synovia narodení v rokoch 2019 až 2021.

TASR|19. január 2024|08:30:26

Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Do bratislavskej ZOO v januári privezú vlčiu svorku z Holandska
Čítajte viac >

Pri tejto príležitosti organizuje zoo 27. januára "privítacie podujatie" spojené s komentovaným kŕmením vlkov. TASR o tom informovala Alexandra Ritterová zo zoo.

"Bezprostredne po príchode boli vypustené do výbehu, ktorý sa nachádza v časti areálu Karpatský les. Nakoľko absolvovali pomerne dlhú cestu do neznámeho prostredia, potrebovali, aby sme im dopriali pokoj na udomácnenie sa," približuje zoologička Magdaléna Hadová s tým, že na nové prostredie si pomerne rýchlo zvykli.

Od vzniku bratislavskej zoo bol vlk eurázijský jej súčasťou až do začiatku 80. rokov. Vtedy pôvodný výbeh vlkov odstránili pre výstavbu kanalizačného zberača a diaľničnej prípojky. Chov vlkov eurázijských obnovili v roku 2006. Výbeh vlkov v lesnej časti zoo otvorili v roku 2017, obývalo ho spolu šesť jedincov žijúcich v dvoch svorkách. Koncom októbra vo vysokom veku uhynul posledný vlk. Vlani na jeseň výbeh vyčistili.

Chov vlka eurázijského je v rámci zoologických záhrad pôsobiacich v Európe riadený koordinátorom chovu. Práve ten odporučil presun zvierat z Holandska do Bratislavy.

beautiful-elusive-eurasian-wolf-colorful-summer-forest.jpg


Súvisiaci článok
Sladké sny! Aj macovia v bojnickej zoo sa uložili na zimný spánok a zachytila ich pri tom kamera
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť