Štvrtok 25. 07. 2024 10:46:35 | Meniny má Jakub, Timur

Nasti Kuzminovej návrat nevyšiel podľa predstáv, ale prebojovala sa do zajtrajšej stíhačky

OSRBLIE/ Celé športové Slovensko čakalo, ako sa olympijská víťazka a legenda Nasťa Kuzminová vysporiada s návratom do súťažného kolotoča po takmer piatich rokoch. Udialo sa tak na majstrovstvách Európy v Osrblí v šprinte na 7,5 kilometra. Treba povedať, že 59. miesto po troch chybách na strelnici nie je to, čo sme si predstavovali. Ale výborný je postup do zajtrajších stíhacích pretekov.

Michal Filek|26. január 2024|16:00:11

Zdroj: Instagram / nastja kuzminova

Súvisiaci článok
Peťa sa lieči, no vracia sa Nasťa! Kuzminová sa pozajtra v Osrblí vráti do súťažného kolotoča
Čítajte viac >

Nasťa bežala dobre. Najlepšie z našich reprezentantiek. Ale zradila ju streľba. Už v ľahu jeden terč minula. S tím by sa ešte dalo vyrovnať. Zvlášť, keď stojku začala rýchlo a dobre. Prvé tri terče trafila.

No štvrtý a piaty minula a tak bežala dve trestné kolá, čo znamenalo, spolu s prvým kolom, takmer pol kilometra navyše. A to je moc.

„Pocity mám zmiešané. To, čo sa dialo na trati, sa nedá len tak ľahko slovami opísať. Chcem najmä poďakovať fanúšikom, ktorí prišli a podporovali na trati,“ povedala Nasťa bezprostredne po tom, ako dobehla do cieľa.

A ďalej si povzdychla, že preteky po tak dlhej prestávke ju boleli. „Bolo vidno, že mi dochádzali svaly a neposlúchali nohy. Ale vďaka vynikajúco pripraveným lyžiam som si to mohla užiť. Veľmi som dnes chcela dopriať divákom a fanúšikom úspech. No musím sa znova učiť zvládať strelnicu úplne od začiatku,“ povzdychla si šampiónka.

Redaktorom RTVS Nasťa priznala, že bola nervózna. „Snažila som sa divákov nevnímať a nereagovať na nich, ale nedalo mi to. Nebolo to ono. Stále som si hovorila, že chcem kľud, ale veľmi som si tú nervozitu pripustila. Ak budem v 60-tke, určite na stíhačku nastúpim. Chcem dnešný deň brať ako odrazový mostík a povedať si, že aj takýto začiatok môže byť,“ uzavrela Anastázia Kuzminová.

Snímka obrazovky 2024-01-26 160037.png Zdroj: Slovenský biatlon


Súvisiaci článok
Fenomenálny cyklista Peter Sagan oslavuje narodeniny. Gratulujeme!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť