Sobota 07. 09. 2024 02:12:56 | Meniny má Marianna

Zosmiešnení zlodeji: Ako sa vagabundi na zámku v Kunerade naľakali a zdrhli

KUNERAD/ Čoho sa tak zľakli? A čo tam vôbec robili? V nedeľu skoro ráno mali na zámku v Kunerade neželanú návštevu. Násilím sa tam dostali vagabundi. Keď ale zistili, že ich sníma kamera, zdrhli. U nás nie je čo ukradnúť, akurát si narobíte problémy, odkazujú všetkým podobným neželaným návštevníkom majitelia a reštaurátori zámku.

Michal Filek|28. január 2024|17:15:10

Zdroj: Facebook / Zámok Kunerad

Súvisiaci článok
Peter, ktorý v júli v Sučanoch zastrelil medvedicu, do väzenia nepôjde
Čítajte viac >

„Dnes o 1.35 ráno sme mali na zámku neželanú návštevu. Násilne otvorili bránu, vošli do areálu zámku. O dve minúty neskôr, po tom, ako prišli na to, že zámok je strážený, s krikom zutekali. Bránu nechali otvorenú, nevzali nič,“ opisujú incident na Facebooku Zámok Kunerad majitelia.

Zároveň všetkých upozorňujú, že zámok je strážený a má kamerový systém, pomocou ktorého podobných „záujemcov“ v minulosti vypátrala polícia.

Stalo sa tak v apríli 2022. Dvojica zlodejov vtedy zo zámku ukradla rebrík, káble a ďalší materiál. Polícia ich už mesiac po tom, vďaka kamerovému záznamu, vypátrala.

„V zámku nie je čo ukradnúť – po ukončení prác na streche sa robia drobné práce v interiéri, na ktoré si robotníci nosia materiál aj náradie so sebou. Podobnými výletmi si vyrobíte iba problémy, a nie je nič, čo by ste mohli získať,“ uzavreli.

Zámok vlastní a opravuje Jana Škottová, ktorá niekoľko rokov žila s rodinou vo Švajčiarsku.

"Po poslednom požiari na konci roka 2018 už takmer nikto neveril, že kaštieľ opäť ožije a bude prinášať ľuďom radosť. Pre nás však svoju krásu a jedinečnosť nikdy nestratil, a tak sme sa rozhodli, že sa pokúsime o nemožné a dáme sa do jeho záchrany. Jeho majiteľmi sme sa stali koncom augusta 2019 a odvtedy robíme všetko preto, aby opäť ožil ako romantické miesto stvorené pre spoločenské aj rekreačné účely," uvádza majiteľka na webe Zámok Kunerad.

NECH SA PÁČI, TU JE VIDEO "LUPIČOV STRACHOPUDOV"


Súvisiaci článok
SVET OČAMI CESTOVATEĽA PAVLA VITEKA: Od izolacionizmu k otvorenosti - Saudská Arábia, kráľovstvo v pohybe (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť