Streda 18. 09. 2024 02:37:06 | Meniny má Eugénia

Len štrnásťročný chlapec sa cez aplikáciu vyhrážal dievčaťu, že ju zabije. Hrozí mu basa

NOVÁKY/ Polícia obvinila 14-ročného chlapca z prečinu nebezpečného vyhrážania. Obvinený sa cez mobilnú aplikáciu Snapchat vyhrážal, že zabije maloletú osobu.

TASR|29. január 2024|14:30:05

Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Šesť mestských policajtov skončilo v putách. Obvinila ich NAKA
Čítajte viac >

Trenčianska krajská polícia o tom v pondelok informovala na sociálnej sieti.

"Obvinený písal cez Snapchat nestotožnenej osobe, ktorá ho upozorňovala na jeho správanie voči maloletej poškodenej. Chlapec jej odpísal, aby si naštudovala, čo je to revolver, a ako bolí lúčikom a revolverom do čela," opísala polícia.

Počas telefonátu obvinený povedal maloletej svedkyni, že má pripravené niečo na viacerých ľudí, a to hlavne na jednu maloletú osobu, pretože sa jej chce pomstiť za prezradenie o revolveri, a ak sa mu to podarí, na sto percent bude mať následky.

"Uviedol, že ak to vyjde, tak bude v novinách. Následne mal písať maloletej svedkyni, že maloletú poškodenú zabije. Že ju nenávidí za to, že ho prezradila. Po tomto zisťoval u mladistvého svedka, či mu môže zohnať strelnú zbraň - gunnu a neskôr kaser, aby ho použil na maloletú poškodenú," priblížili policajti.

Konanie obvineného vzbudilo u maloletej poškodenej dôvodnú obavu o jej život a zdravie a rovnako obavu navštevovať základnú školu.

"Policajná hliadka chlapca v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode a umiestnila ho v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník Policajného zboru z Novák spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby, o ktorom bude rozhodovať súd," doplnila polícia.

V prípade dokázania viny hrozí chlapcovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Nakoľko ide 14-ročného obvineného, trestná sadzba sa znižuje na polovicu.


Súvisiaci článok
Prípad Slováka, ktorý zomrel po zásahu policajtov na bruselskom letisku, znova otvorili
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Slovenská hanba v Českej televízii. Zápas Slovana s ruským klubom a v Kyjeve nie je žiadna vojna, to fakt?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť