Piatok 26. 07. 2024 23:40:15 | Meniny má Anna, Hana, Anita

VIDEO Matovič prezidentom byť nechce. K voľbám chce prilákať 200-tisíc konzervatívnych voličov, ktorí by inak neprišli

SLOVENSKO/ Igor Matovič oznámil svoju kandidatúru na prezidenta SR. Nemá však ambíciu zvíťaziť, lebo v krajine, kde ľudia milujú klamstvá, to vraj nie je možné. Spolu s historikom Patrikom Dubovským však vytvárajú možnosť pre konzervatívnych, demokratických voličov, aby mali v prvom kole koho voliť a prišli k urnám. Lebo ak by neprišli v prvom, s veľkou pravdepodobnosťou by neprišli aj v druhom. V ňom nevylučuje podporu Ivana Korčoka, ale až po tom, ako mu odpovie na otázky, ktoré mu plánuje položiť.

Michal Filek|31. január 2024|10:28:55

Zdroj: Facebook / Igor Matovič, Ivan Korčok

Súvisiaci článok
Matovič kandiduje na prezidenta!
Čítajte viac >

Igor Matovič vstupuje do prezidentskej kampane s netradičnou stratégiou, ako to býva uňho zvykom. Nechce vyhrať, ani postúpiť do druhého kola. Chce však pritiahnuť do prvého kola 200-tisíc voličov, ktorí by inak neprišli.

„Nebojte sa, nie som budúci prezident a nie je to ani mojim snom a ani v reálnych schopnostiach v krajine, ktorá trpí neláskou k pravde. Sme národ, ktorý miluje umelé pózy a frázy. Zároveň sme národ, ktorý trpí na to, že klamstvá miluje. Slováci najviac dôverujú bludom, klamstvám a konšpiráciám. Za takejto situácie nie je možné, aby akýkoľvek kandidát, ktorý včera ešte kandidátom nebol, mal šancu sa dostať do druhého kola,“ povedal Matovič.

A preto vraj bude kandidovať. Lebo ak by nechali voľby len tak plynúť, znamenalo by to, že by nechali Ivana Korčoka diskutovať s mafiánmi a dezolátmi.

Podľa neho nehrozí, že sa takto roztrieštia hlasy a do druhého kola postúpi Peter Pellegrini a Štefan Harabin.

„Ja nechcem zobrať ani jeden jediný hlas Ivana Korčoka. Chcem získať tie hlasy, ktoré by inak k voľbám neprišli. Po trojročnej propagande proti mne sa nemôže stať, že ja predbehnem Korčoka,“ myslí si Matovič.

Okrem neho bude kandidovať pravdepodobne aj historik Patrik Dubovský. Obaja sú ponukou pre konzervatívnych demokratických voličov, ktorých chcú takto prilákať už do prvého kola.

Matovič odhaduje, že ich môže prísť až 200-tisíc.

„To sú tí voliči, ktorí by inak v prvom kole nemali koho voliť a neprišli by ani do druhé kola. Ak však prídu už aj do prvého, ak je predpoklad, že prídu aj do druhého,“ povedal.

Do volieb ide preto, lebo miluje pravdu. A preto chce aj Ivanovi Korčokovi položiť v kampani otázky, na ktoré doteraz nedostal odpoveď.

„Nie je vylúčené, že ho v druhom kole podporím, ale musím dostať odpovede na otázky, ktoré zaujímajú aj jeho voličov,“ dodal.

Prvé kolo prezidentský volieb bude v sobotu 29. marca. Ak v ňom žiadny kandidát nezíska nadpolovičnú väčšiu všetkých hlasov, tak prví dvaja kandidáti s najvyšším počtom hlasov postúpia do druhého kola. Uskutoční sa dva týždne po prvom.


Súvisiaci článok
Progresívci vidia v Korčokovi budúcu protiváhu vláde. Inak sa môže demokracia ocitnúť na šikmej ploche
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť