Piatok 13. 09. 2024 13:44:43 | Meniny má Ctibor

Opitý rakúsky dôchodca napadol sanitárku a chcel podpáliť urgent v Trnavskej nemocnici

TRNAVA/ Sedemdesiatročný Rakúšan pod vplyvom alkoholu chcel vo štvrtok skoro ráno podpáliť postele na urgentnom príjme v Trnavskej fakultnej nemocnici. Zasiahnuť museli policajti.

Michal Filek|1. február 2024|12:37:13

Zdroj: Facebook / Fakultná nemocnica Trnava

Súvisiaci článok
V kauze Súmrak vedú trestné stíhanie vo veci. Ficovi a Kaliňákovi udelil Žilinka paragraf 363
Čítajte viac >

„Nadránom o 2.00 h na Urgentnom príjme FN Trnava musela zasahovať polícia, ktorú privolal personál k 70-ročnému pacientovi z Rakúska. Toho priviezla záchranka, avšak bol nesmierne agresívny a pod vplyvom alkoholu. Napadol našu sanitárku úderom do hrudníka, ktorá musela byť ošetrená,“ informuje o incidente Trnavská fakultná nemocnica.

Hneď potom sa snažil podpáliť tri postele.

„Vďaka rýchlemu zásahu našich zamestnancov sa podarilo požiar uhasiť a privolali hasičov. Na mieste sa tak stretli všetky záchranné zložky kvôli jednému pacientovi,“ pokračuje nemocnica.

Policajti agresorovi namerali 2 promile alkoholu v krvi.

Personál urgentného príjmu aj napriek všetkému pacienta ošetril a poskytol mu adekvátnu zdravotnú starostlivosť. Po ošetrení si ho prevzala policajná hliadka.

„Práca na urgentnom príjme je náročná a bohužiaľ niekedy aj nebezpečná. Často sa stretávame s agresivitou pacientov, či s pacientmi, ktorí sú pod vplyvom alkoholu. Vďaka za včerajšiu náročnú službu patrí celému personálu urgentného príjmu, konkrétne Maria Žilková, Nikoleta Vidumská, Lenka Sedlíková, Kristína Krížová, Mária Slováková, Gabriela Hudecová, Veronika Bednáriková, Zuzana Vavrová a Themistoklis Roumeliotis,“ dokončila nemocnica.


Súvisiaci článok
Len štrnásťročný chlapec sa cez aplikáciu vyhrážal dievčaťu, že ju zabije. Hrozí mu basa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť