Piatok 26. 07. 2024 20:04:56 | Meniny má Anna, Hana, Anita

V prešovskom dopravnom podniku zaznamenali rekord - vyše 50 nálezov v mestskej hromadnej doprave

PREŠOV/ Každému z nás sa už niekedy stalo, že v zhone niečo zabudol alebo stratil. Ešte v januári 2022 pribudla na webovej stránke Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP) záložka „Straty a nálezy“. Počas uplynulého mesiaca január 2024 sa našlo v autobusoch a trolejbusoch rekordné množstvo osobných vecí. Dopravný podnik preto pripomína cestujúcim, že k strateným veciam sa môžu prihlásiť a prísť si ich osobne vyzdvihnúť.

Lenka Ménová|3. február 2024|15:00:06

Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Prešovčania dostali od mesta vianočný darček - prvý parciálny trolejbus prišiel z Plzne
Čítajte viac >

Vozidlá mestskej hromadnej dopravy patria medzi miesta, kde cestujúci často zabúdajú svoje osobné veci

Vodiči tak na dennej báze nachádzajú rôzne predmety: zabudnuté tašky, mobily, peňaženky, dáždniky, ale aj hodnotné notebooky či nepostrádateľné osobné doklady. Po skončení služby musia odovzdať nájdené veci na dopravnom dispečingu, kde ich službukonajúci zamestnanec skontroluje a zapíše do evidenčného hárka.

Zoznam nájdených predmetov je pravidelne aktualizovaný

Tí, čo prišli o svoje osobné veci, nájdu zoznam nálezov na webovej stránke prepravcu. Tento zoznam je pravidelne aktualizovaný. Ak ste teda niečo stratili, skontrolujte, či sa vaša osobná vec nenašla v prostriedkoch MHD DPMP, a.s. Informácie o možnostiach prevzatia stratenej veci poskytujú aj pracovníci dopravného dispečingu DPMP, a.s. na nonstop telefónnom čísle 051/7470 204.

Čipové karty a predmety s kontaktnými údajmi sa vrátia majiteľom pomerne rýchlo

Študenti najčastejšie strácajú čipové karty ISIC a tiež čipové karty DPMP, ďalej bankokarty, peňaženky s dokladmi, slúchadlá, mobily i nabíjačky na ne. V tomto zimnom období sa často strácajú, resp. zabúdajú v MHD aj čiapky a rukavice. Mimoriadne nepríjemná je strata zväzkov kľúčov, či plných batohov a tašiek. Cestujúci si môže nález vyzdvihnúť v deň straty u vodiča vo vozidle kde ho stratil, v ďalšie dni už len na spomínanom dopravnom dispečingu.

Veci sa často strácajú a zabúdajú aj pri ceste vlakom

Podľa informácií Železničnej spoločnosti Slovensko každý rok evidujú tisícky prípadov zabudnutých vecí aj vo vlakoch. Ich návratnosť k majiteľom má úspešnosť približne 50%. Pozor, pátranie po zabudnutej veci vo vlaku je spoplatnené a rovnako aj poplatok za úschovu za každý načatý deň, resp. za každý načatý týždeň.

Zberňa nálezov sa nachádza v Trnave a v Košiciach a ak sa majiteľ do určitého času neprihlási, nájdené či stratené veci sa stávajú predmetom verejnej dražby.

V prípade prešovskej MHD je služba, týkajúca sa nálezov a strát, zadarmo.

Zdroj: FB Dopravný podnik mesta Prešov, a.s.

Súvisiaci článok
Neprehliadnite: Od 10. decembra platia v Prešovskom kraji zmeny v autobusovej doprave!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť