Sobota 27. 07. 2024 06:09:33 | Meniny má Božena

VIDEO Pre Slovan je tu deň D. Dnes v Grazi nastúpi na play-off Konferenčnej ligy

GRAZ/ Favoritom na postup, podľa bookmakerov stávkových kancelárií, je rakúsky tím. Lenže Slovan má skúseného trénera na lavičke a jeho syna na ihrisku. A okolo nich 10 bojovníkov. Navyše, Slovan sa chce dostať minimálne tam, kde minulý rok, keď v osemfinále smolne stroskotal na Bazileji. Ten potom až v semifinále vypadol s Fiorentinou.

Michal Filek|15. február 2024|10:20:09

Zdroj: Facebook/ŠK Slovan Bratislava

Súvisiaci článok
VIDEO Slovan nedal Žiline šancu. Weiss chválil Rodriquesa. Junior: Žiadny konflikt v kabíne nebol
Čítajte viac >

Slovan má trošku problém. Odišiel kľúčový útočník Čavrič a z rôznych dôvodov nemôže hrať 5 ďalších hráčov. Pre Slovan TV to povedal tréner Vladimír Weiss.

„Borjan a Wimmer nemôžu hrať kvôli červeným kartám. Blackman má angínu, nie je tu s nami. Nebude hrať ani Sharani a Risvanis si na druhom tréningu zlomil lícnu kosť. Títo piati hráči nemôžu zasiahnuť do zajtrajšieho súboja. Ale verím, že máme dobrých 11 hráčov, ktorí budú konkurencieschopní.“

Namiesto Borjana bude v bráne Martin Trnovský. Ten dochytal zápas aj v Žiline. „Je to kvalitný brankár. Ak by sa minulý rok nezranil, bol by možno jednotka a Borjan by tu možno nebol,“ povedal tréner na adresu gólmana.

Aj keď je možno Graz miernym favoritom, Slovan chce postúpiť.

„Pôjdeme do zápasu bojovne, sebavedome a uvidíme na čo máme. Hrá sa na dva zápasy. Musíme hrať múdro, ale aj odvážne a veľmi disciplinovane,“ prezradil Wiess.

426442785_18422133001002253_1821753143704090919_n.jpg

Potešiteľné je, že rakúske mesto je len na skok od Bratislavy. Aj preto do Grazu cestovali belasí autobusom. A na tribúnach ich bude povzbudzovať 1 600 Slovanistov.

„Budeme ich potrebovať,“ hovorí pre Slovan TV Jaromír Zmrhal.

„Verím, že ich nesklameme a podáme taký výkon, aby prišiel doma plný štadióne,“ doplnil ho tréner Weiss.

A na záver tréner ešte zhodnotil dnešného súpera a prezradil recept na úspech: „Od Grazu očakávam bojovnosť a kompaktnosť. V ich systéme je to o behavosti a osobných súbojoch. My zas máme skúsenejšie mužstvo, niektorí naši hráči sú možno technickejší. Keď sa im vyrovnáme v bojovnosti a taktickej vyspelosti, máme šancu na úspech. Bez toho nie.“

Zápas začína o 18.45 a vysiela ho RTVS.

POZRITE SI REPORTÁŽ TV SLOVANA ODVYSIELANÚ DEŇ PRED ZÁPASOM V GRAZI


Súvisiaci článok
VIDEO Kotol Tehelného poľa sa lúčil s hráčmi po zápase s Ľubľanou: „Postup je náš!“ Na jar sa tešíme na gigantov futbalu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť