Sobota 27. 07. 2024 07:37:02 | Meniny má Božena

Fico v reakcii na prezidentku vidí ďalších tisíc dôvodov pre novelu Trestného zákona

SLOVENSKO/ Premiér Robert Fico (Smer-SD) vidí po nedeľnom televíznom vystúpení prezidentky Zuzany Čaputovej "ďalších tisíc dôvodov" na uvedenie novely Trestného zákona do života. Chce sa tiež zamyslieť nad tým, ako reagovať na jej nečinnosť pri menovaní nového riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS).

TASR|19. február 2024|07:42:53

Zdroj: Facebook/Robert Fico

Súvisiaci článok
Novelu Trestného zákona podá prezidentka na Ústavný súd
Čítajte viac >

Podľa Fica tiež Čaputová zavádza verejnosť, keď tvrdí, že v posledných týždňoch neexistovala čulá komunikácia medzi jej kanceláriou a Ústavným súdom SR. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Prezidentka v piatok (16. 2.) oznámila, že podá novelu Trestného zákona na Ústavný súd. V televíznej relácii odmietla, že by s Ústavným súdom SR o svojom podaní komunikovala. Podľa svojich slov nemá žiadnu istotu, ako súd rozhodne. Zároveň namieta spochybňovanie ústavných sudcov, hovorí o útoku na demokraciu.

Hlava štátu tiež informovala o úvahách, že menovanie nového riaditeľa Slovenskej informačnej služby nechá na svojho nástupcu. Vláda tento týždeň na post navrhla Pavla Gašpara.


Súvisiaci článok
V SIS je podľa Fica zmätok a bezvládie. "Komu chce slúžiť Čaputová, keď sa neponáhľa s vymenovaním riaditeľa?" pýta sa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť