Piatok 26. 07. 2024 21:38:46 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Manželské páry, ktoré sú spolu 50 a viac rokov, zažili príjemné stretnutie v Sninskom kaštieli

SNINA/ Mesto Snina v spolupráci s duchovnou obcou pripravilo pre manželské páry milé stretnutie v Sninskom kaštieli. Stretnutia sa zúčastnili páry, ktoré sú v manželskom zväzku už 50 a viac rokov, teda oslávili minimálne zlatú svadbu. V obradnej sieni kaštieľa si aj takto pripomenuli Národný týždeň manželstva.

Lenka Ménová|21. február 2024|09:00:06

Zdroj: FB Mesto Snina - oficiálna stránka

Súvisiaci článok
V Prešove sa konala burza starožitností a kuriozít. Do centra mesta prilákala návštevníkov i zberateľov
Čítajte viac >

Mesto Snina a duchovná obec pripravili pre dlhoročné manželské páry inšpiratívne stretnutie

V rámci Národného týždňa manželstva sa v Sninskom kaštieli konalo krásne podujatie – stretnutie manželských párov, ktoré spolu kráčajú životom minimálne 50, i viac rokov. Podujatie sa uskutočnilo deň pred Sviatkom sv. Valentína, ktorý vďaka prívlastku „sviatok zamilovaných“ evokuje skôr lásku v počiatočnom štádiu.

Stretnutie sa uskutočnilo v spoločenskej sále kaštieľa. Tam, kde počas celého roka uzatvárajú zaľúbené páry manželstvá a odovzdávajú si svoje manželské sľuby v slávnostnej atmosfére a krásnom prostredí. Manželské dvojice, ktoré sa podujatia zúčastnili, sa zapísali aj do pamätnej knihy mesta Snina.

Národný týždeň manželstva sa na Slovensku slávi od roku 2010

O rok na to odštartoval v niekoľkých slovenských mestách prvý ročník kampane pod záštitou vtedajšej prvej dámy Silvie Gašparovičovej. Od tých čias sa vďaka dobrovoľníkom v regiónoch rozšírila táto kampaň do mnohých miest a obcí Slovenska.

Vo fungujúcom manželstve je láska stále prítomná

Láska má mnoho podôb a v prípade dlhoročných manželstiev je zrelšia, overená časom a spoločne prežitými rokmi. Takáto láska potrebuje občas podnet, aby neupadla do rutiny každodenného života.

Výročie zlatej svadby patrí k najvýznamnejším

Keď spolu manželia strávia 50 rokov, je to polovica storočia vzájomného spolužitia, tolerancie a lásky, ale i ťažkých a náročných chvíľ, ktoré jednotlivým párom dokáže život nadeliť. Je to míľnik, ktorý si zaslúži našu pozornosť a súčasne úspech, ktorý treba osláviť.

"Manželstvo je pre mňa stále príležitosť žiť najbližší a veľmi osobný vzťah s človekom opačného pohlavia. Ako muži a ženy sme tak veľmi rozdielni, že sa to niekedy môže zdať až neuveriteľné, že či to takto môže fungovať. Dôležitý je tam však postoj každej zúčastnenej strany - ak toho druhého nevidím ako konkurenta, ale naopak - ako toho, ktorý tým, že je iný, dokáže doplniť pri mne práve to, čo mne chýba. Preto sa na manželského partnera môžem dívať ako na zdroj svojho obohatenia. Ak sa to podarí obom, potom ich spoločný životný príbeh môže byť každodenným obdivom jedinečnosti toho druhého," týmito krásnymi slovami to vyjadril pán Vladimír Sochor, národný koordinátor kampane Národný týždeň manželstva.

Budova kaštieľa patrí k historickým dominantám mesta Snina

V roku 2010 sa stal kaštieľ vlastníctvom mesta, ktoré sa pustilo do jeho rozsiahlej rekonštrukcie. Verejnosti bol sprístupnený v roku 2013, kedy sa zároveň dostal do správy Mestského kultúrneho a osvetového strediska v Snine. Každoročne sa v ňom pripravuje množstvo podujatí pre širokú verejnosť.

Všetkým manželským párom želáme, nech je ich ďalší život stále naplnený láskou, vzájomnou úctou a peknými, spoločne strávenými chvíľami.

Zdroj: FB Mesto Snina - oficiálna stránka
Zdroj: FB Mesto Snina - oficiálna stránka
Zdroj: FB Mesto Snina - oficiálna stránka
Zdroj: FB Mesto Snina - oficiálna stránka
Zdroj: FB Mesto Snina - oficiálna stránka
Zdroj: Lenka Ménová
Zdroj: FB Sninský kaštieľ

Súvisiaci článok
V humenskej nemocnici čaká darcov špeciálny valentínsky odber krvi. Chýbať nebudú valentínske raňajky, fotostena, ani darčeky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť