Sobota 27. 07. 2024 08:47:48 | Meniny má Božena

VIDEO Poľnohospodári protestujú naprieč Slovenskom. Dopravu spomalili aj v Žiline

SLOVENSKO/ V Žiline spomalili dopravu na Ľavobrežnej ulici, v Rimavskej Sobote obmedzili autobusovú dopravu, v Nitre sa zhromažďujú pred výstaviskom Agrokomplex, prechádzajú aj cez Liptovský Mikuláš. Mapujeme protest poľnohospodárov naprieč Slovenskom. Zdroj: TASR

Michal Filek|22. február 2024|11:45:25


Súvisiaci článok
Aj v Banskobystrickom kraji budú protestovať farmári. Na aké dopravné obmedzenia sa pripraviť?
Čítajte viac >

Parkovisko pred výstaviskom Agrokomplexu v Nitre sa postupne zapĺňa poľnohospodárskou technikou. Traktory prichádzajú do centra Nitry zo štyroch smerov, od Topoľčian, Zlatých Moraviec, Levíc a Nových Zámkov. Na všetkých trasách presunu spôsobujú spomalenie dopravnej premávky, výraznejšie problémy však polícia zatiaľ nezaznamenala, potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková.

Najväčší protest poľnohospodárov na Slovensku od vzniku Slovenskej republiky organizuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK), ku ktorej sa pripojila aj Agrárna komora Slovenska. V Nitre sa do protestu zapájajú poľnohospodári z celého regiónu s vyše 150 kusmi poľnohospodárskej techniky, informovala za organizátorov Eva Baková.

Zraz na parkovisku potrvá zhruba do 13.00 h. Následne sa kolóna traktorov vyberie na protestnú jazdu mestom. Tá bude smerovať z parkoviska po Akademickej ulici, Triede Andreja Hlinku, Chrenovskej ulici až na kruhový objazd pod Zoborom. Tam sa kolóna rozdelí, časť bude pokračovať smerom na Topoľčany, časť sa vráti naspäť do mesta po rovnakej trase.

TRAKTORY V LIPTOVSKOM MIKULÁŠI Zdroj video: Facebook/Iveta Ďurajková


Súvisiaci článok
Vláda novelizuje novelu. Premlčanie pri znásilnení a sexuálnom zneužívaní vracia na 20 rokov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť