Nedeľa 07. 07. 2024 02:51:43 | Meniny má Oliver

Peťo Sagan dnes podstúpil zákrok srdca. Lekári zistili, či bude nutná aj vážnejšia operácia

ANCONA/ Slovenský cyklista Peter Sagan sa v piatok v nemocnici v talianskej Ancone podrobil procedúre na odstránenie problémov so srdcom. Ako informoval denník La Gazzetta dello Sport, trojnásobný majster sveta mal počas minulého víkendu problémy s nezvyčajne vysokým tepom.

TASR|23. február 2024|17:03:26

Zdroj: Facebook/Peter Sagan

Súvisiaci článok
VIDEO Peťo Sagan musí na operáciu srdca! Stihne sa kvalifikovať na olympiádu?
Čítajte viac >

"Peter je v poriadku. Približne o týždeň sa opäť posadí na bicykel a bude pokračovať v plánovanom programe. Všetko je pod kontrolou," uviedol po zákroku pre agentúru AFP jeho mediálny manažér Gabriele Uboldi, podľa ktorého nebude nutná vážnejšia operácia. Cieľom Sagana naďalej zostáva účasť v horskej cyklistike na tohtoročnej olympiáde v Paríži.

Zákrok v Ancone pozostával z ablácie srdca na kontrolu elektrických impulzov za prítomnosti kardiológa Roberta Corsettiho, ktorého Sagan pozná od začiatku profesionálnej kariéry. Aj podľa portálu cyclingnews.com by sa slovenský jazdec mal po problémoch s arytmiou vrátiť do tréningového procesu v blízkej budúcnosti.

Podľa portálu cyclingnews.com mal Sagan počas nedávnych pretekov v horskej cyklistike v španielskej Chelve neďaleko Valencie "abnormálnu tachykardickú epizódu". V cieli mu opakovane namerali tepovú frekvenciu, ktorá prekonala hranicu 200 úderov za minútu. Tridsaťštyriročný pretekár absolvoval počas týždňa sériu vyšetrení, ktoré potvrdili počas intenzívnych cvičení abnormálnu tachykardiu, teda pretrvávajúce zrýchlenie srdcového rytmu.

Sagan sa momentálne venuje horskej cyklistike za tím Specialized Factory Racing Team. V tejto sezóne štartoval v dvoch pretekoch - najprv na podujatí HERO Abú Zabí a minulý víkend v Chelve. Najbližší víkend sa mal predstaviť v španielskom Banyoles, kde však bude po zákroku určite absentovať. Jeho cieľ je kvalifikovať sa na OH v Paríži, na to však musí nazbierať dostatočné množstvo UCI bodov. Iba 19 najlepších krajín sa kvalifikuje na OH 2024 a Slovensku momentálne patrí až 38. miesto. Sagan má na splnenie kvalifikačných kritérií čas do 26. mája. Ďalšia šanca je, že by dostal možnosť štartovať na základe prerozdelenia nevyužitých miesteniek po konci kvalifikačného procesu.


Súvisiaci článok
Sagan bude na budúci rok jazdiť aj na ceste, dohodol sa so slovenským tímom. Možno aj na Okolo Slovenska
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť