Piatok 26. 07. 2024 12:25:46 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Slováci budú mať radosť! Spúšťame očkovanie novou vakcínou proti ochoreniu COVID-19

SLOVENSKO/ Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR spúšťa očkovanie novou vakcínou proti ochoreniu COVID-19. Osoby staršie ako 12 rokov sa od utorka (5. 3.) budú môcť zaregistrovať na očkovanie vakcínou Nuvaxovid XBB.1.5.

TASR|5. marec 2024|08:10:57

Ilustračné foto. Zdroj: pixabay.com

Súvisiaci článok
Komora žiada, aby mohli aj všeobecní lekári očkovať proti COVID-19
Čítajte viac >

TASR o tom informoval komunikačný odbor MZ SR.

"Očkovaciu látku Nuvaxovid XBB.1.5 je možné aplikovať intramuskulárne osobám vo veku 12 rokov a starším ako jednu 0,5 mililitra dávku najskôr tri mesiace od poslednej podanej vakcíny proti ochoreniu COVID-19, a to bez ohľadu na predchádzajúce očkovanie (poradie podanej dávky/typ vakcíny) proti ochoreniu COVID-19," ozrejmilo ministerstvo.

Záujemcovia o očkovanie touto vakcínou sa budú môcť registrovať prostredníctvom stránky Národného portálu zdravia. O pridelenom termíne očkovania budú informovaní po registrácii. Očkovanie vakcínou Nuvaxovid bude prebiehať v Univerzitnej nemocnici Bratislava, Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici a v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach, priblížil rezort.

"V prípade zvýšeného záujmu o očkovanie touto vakcínou zváži Ministerstvo zdravotníctva SR rozšírenie očkovacej siete aj o ďalšie vakcinačné centrá. Očkovanie proti COVID-19 je u všetkých vekových skupín dobrovoľné," uviedlo MZ.


Súvisiaci článok
Európa začína mať problém s osýpkami. Slováci odmietajú očkovanie, hoci deťom hrozia trvalé následky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť