Pondelok 16. 09. 2024 20:14:10 | Meniny má Ľudmila

Senát súdu v kauze Očistec, v ktorej je obžalovaný aj Tibor Gašpar, je kompletný

PEZINOK/ Zloženie senátu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v kauze Očistec skompletizovali o sudcu Jána Giertliho. Senát bolo potrebné doplniť po vylúčení sudcu Romana Púchovského pre zaujatosť. V kauze je obžalovaných 11 ľudí, vrátane Tibora Gašpara.

TASR|18. marec 2024|11:02:20

Zdroj: Facebook/Tibor Gašpar

Súvisiaci článok
Voči Gašparovi a Bödörovi vzniesol vyšetrovateľ ďalšie obvinenie
Čítajte viac >

TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Námietke zaujatosti podanej prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry voči sudcovi Púchovskému vyhovel Najvyšší súd SR v januári. Rozhodnutie bolo na ŠTS doručené 1. marca. "Následne predseda senátu ŠTS doplnil zloženie senátu v uvedenej trestnej veci v zmysle rozvrhu práce ŠTS o nového člena senátu Giertliho," priblížila hovorkyňa. Predseda senátu je Peter Pulman a ďalší člen senátu je Rastislav Stieranka.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Očistec zadržala v roku 2020 viacerých bývalých policajných funkcionárov vrátane policajného exprezidenta Tibora G. Skupina mala podľa obžaloby pôsobiť okolo nitrianskeho podnikateľa Norberta B. Prokurátor podal v závere roka 2021 obžalobu na 11 obvinených osôb z celkovo 20 skutkov. Trestné veci viacerých osôb boli vylúčené na samostatné konanie.


Súvisiaci článok
Manželka pranierovaného policajta Natália Svítková prehovorila: Protesty musia nabrať na sile, inak skončíme v područí Kremľa!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť