Piatok 18. 10. 2024 06:47:03 | Meniny má Lukáš

Ryanair oslávil pol milióna cestujúcich v Košiciach pridaním novej linky do Zadaru

KOŠICE/ Uvedením letného letového poriadku, ponúkajúceho päť liniek smerujúcich z Košíc do Dublinu, Liverpoolu, Prahy, Londýna a od tejto sezóny aj úplnej novinky - Zadaru, oslávil Ryanair, najväčšia letecká spoločnosť v Európe míľnik pol milióna prepravených cestujúcich v Košiciach. Ako spoločnosť uviedla, rozširujúci sa letový poriadok na leto 2024 poskytne cestujúcim z Košíc viac možností cestovania za najnižšie ceny v Európe pri rezervácii ich letných výletov a zároveň podporí rast cestovného ruchu. Znamená to aj podporu pre viac ako 100 pracovných miest.

Natália Novotná|20. marec 2024|13:00:06


Súvisiaci článok
Janka z Bardejova svojou tortou Rusínska deva nadchla porotu a na medzinárodnej súťaži vo Varšave získala striebornú medailu
Čítajte viac >

Očakáva sa úspešný rok 2024

„Spoločnosť Ryanair je aktuálne najväčším leteckým dopravcom v Košiciach. Vlani využilo služby tejto spoločnosti vyše 200 000 cestujúcich letiacich z Košíc, alebo do Košíc. Tento nový letový poriadok je najväčší, aký kedy mala táto letecká spoločnosť v Košiciach. Bude sa lietať do piatich destinácií. Londýn (Stansted) 5 x týždenne, Praha 4 x a dvakrát týždenne sa bude lietať do Dublinu, Liverpoolu a Zadaru s tým, že linka Košice - Zadar bude pravidelnou sezónnou linkou od 2. júna až do 29. septembra 2024, čiže štyri mesiace v kuse,“ hovorí Juraj Tóth, manažér pre rozvoj obchodu letiska Košice.

Okrem toho dopĺňa, že na košickom letisku za prvé dva mesiace tohto roka vybavili takmer 64 000 cestujúcich, čo je o 11 percent viac ako minulý rok. Košice Taxi 24 zaznamenalo nárast záujmu o letiskové transfery, najmä vďaka novým destináciám pridaným do letového poriadku.

„Vlani sme pri tom mali rekordný rok, keď našimi bránami prešlo vyše 625 000 cestujúcich a za prvé dva mesiace tohto roka evidujeme ešte ďalší 11 percentný nárast, čiže je predpoklad, ak sa nič nepredvídané nestane, že aj tento rok by mal byť veľmi úspešný.“ Z takéhoto nárastu cestujúcich na letisku obavy nemajú. „Sme pripravení, máme dostatočné kapacity. Počas letnej dovolenkovej sezóny od júna do septembra je prevádzka veľmi intenzívna, ale zatiaľ to zvládame,“ vysvetľuje manažér.

Spúšťa sa špeciálna akcia

„Ako najväčšia letecká spoločnosť v Európe, Ryanair s radosťou oslavujeme míľnik pol milióna prepravených pasažierov v Košiciach uvedením nášho letného letového poriadku, ktorý ponúka letecké spojenia s mestami Dublin, Londýn, Liverpool, Praha a našu najnovšiu destináciu - slnečný Zadar,“ vraví manažérka Ryanair pre strednú a východnú Európu a Pobaltie Alicja Golebiowska a dodala, že spoločnosť púšťa špeciálnu promo akciu s miestami dostupnými už od 21,99 € za cesty medzi aprílom a májom 2024 na www.ryanair.com.

Bude to prínos pre celé východné Slovensko

„S nadšením sledujeme rastúcu dôveru spoločnosti Ryanair v náš trh. Toto leto Ryanair predstavuje svoj doteraz najrozsiahlejší letový poriadok z Košíc. Päť leteckých spojení sľubuje významný prínos pre celé východné Slovensko podporujúci rast v oblasti cestovného ruchu a obchodných príležitostí. Osobitne nás teší nová linka do chorvátskeho Zadaru, ktorá výrazne skracuje čas cesty z Košíc do slnečnej Dalmácie z viac ako 10 hodín na len 90 minút, " povedal zástupca výkonného riaditeľa a člen predstavenstva Letiska Košice Tomáš Jančuš.

RYANAIR_03.jpg

RYANAIR_02.jpg


Súvisiaci článok
Národná banka Slovenska vydala zberateľskú euromincu k 100. výročiu narodenia Jozefa Kronera. Páči sa vám?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť