Sobota 07. 09. 2024 13:44:15 | Meniny má Marianna

Voľby vyhral Korčok! V druhom kole zvedie súboj s Pellegrinim

SLOVENSKO/ Prvé kolo prezidentských volieb vyhral prekvapujúco Ivan Korčok, pred Petrom Pellegrinim. Štefan Harabin výrazne zaostal. Do druhého kola postúpili Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Zdroj: TASR

Michal Filek|24. marec 2024|00:53:23


Súvisiaci článok
Po spočítaní takmer tretiny hlasov vedie Pellegrini pred Korčokom
Čítajte viac >

V prvom kole prezidentských volieb neoficiálne zvíťazil Ivan Korčok. Do druhého kola volieb postupuje s Petrom Pellegrinim. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR po sčítaní takmer všetkých (99,93 percenta) okrskových zápisníc.

Korčok má aktuálne 42,48 percenta, Pellegrini zase 37,05 percenta hlasov. Na treťom mieste je Štefan Harabin, ktorému sa podarilo získať 11,74 percenta voličov. Za ním nasledujú Krisztián Forró so ziskom 2,91 percenta, Igor Matovič s 2,18 percenta a Ján Kubiš s 2,03 percenta hlasov. Na ďalších miestach sú Patrik Dubovský s 0,71 percenta, Marian Kotleba s 0,56 percenta a Milan Náhlik s 0,13 percenta hlasov.

V prvom kole prezidentských volieb prišla voliť viac ako polovica oprávnených voličov. Účasť aktuálne dosahuje 51,89 percenta.

Definitívne výsledky budú známe až po schválení Štátnou komisiou pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Oznámiť by ich mala v priebehu nedele.

Druhé kolo prezidentských volieb sa skutoční v sobotu 6. apríla.


Súvisiaci článok
Podľa volebnej projekcie Denníka N vyhrá Korčok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť