Piatok 18. 10. 2024 03:00:11 | Meniny má Lukáš

VIDEO Slafkovský stanovil tínedžerský rekord Montrealu na 41 bodov. V sobotu oslávi 20 rokov

MONTREAL/ Canadiens vyhrali tretíkrát za sebou prvýkrát v sezóne a podiel na tom mal aj Slafkovský, ktorý prihral v 13. minúte na úvodný gól súboja s Flyers.

TASR|29. marec 2024|09:20:02

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Juraj Slafkovský

Súvisiaci článok
VIDEO Slafkovský prekonal 50-ročný rekord Montrealu. Žiadny iný tínedžer nebodoval viac, ako on
Čítajte viac >

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský bodoval v zámorskej NHL prvýkrát v kariére v deviatich dueloch za sebou. Asistenciou sa podieľal na triumfe Montrealu nad Philadelphiou 4:1.

Montreal vyhral tretíkrát za sebou prvýkrát v sezóne a podiel na tom mal aj Slafkovský, ktorý prihral v 13. minúte na úvodný gól súboja s Flyers. V presilovej hre pohotovo z prvej poslal krížny pas na Nicka Suzukiho a ten sa tak premiérovo v kariére dočkal 30-gólovej sezóny.

Slovenský útočník odohral 15:40 min, mal jednu strelu, šesť hitov a ziskom svojho 41. bodu (15+26) v prebiehajúcom ročníku vylepšil vlastný klubový rekord v počte nazbieraných bodov v tínedžerskom veku.

V sobotu oslávi Slafkovský 20. narodeniny a tieto rekordné štatistiky tak už nezveľadí. Jeho deväťzápasová séria s aspoň jedným bodom je okrem klubového rekordu hráča do 20 rokov aj tretia najdlhšia medzi tínedžermi v histórii NHL. Patrick Laine bodoval v 15 dueloch za Winnipeg v sezóne 2017/18 a Andrej Svečnikov v jedenástich za Carolinu v ročníku 2019/20.

Suzuki i Joel Armia mali zhodne dva body (1+1) a obranca Mike Matheson tri asistencie za Montreal, prehra Flyers dala postupovú definitívu Bostonu.


Súvisiaci článok
VIDEO Juraj Slafkovský je už legendou Canadiens. Aj jazdcom strelil gól a pridal asistenciu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť