Sobota 27. 07. 2024 08:17:11 | Meniny má Božena

ANKETA: Slovenskí europoslanci vyzývajú k neúčasti hráčov KHL na MS. Súhlasíte?

SLOVENSKO/Slovenský zväz ľadového hokeja ešte stále neoznámil, či na majstrovstvá sveta v Ostrave a Prahe nominuje aj hráčov z ruskej KHL. Ôsmi slovenskí poslanci Európskeho parlamentu, na čele s Ivanom Štefancom (KDH) podpísalo výzvu prezidentovi zväzu, aby účasť hokejistov z Ruska nedovolil. Čo si o ich účasti myslíte vy? Hlasujte v našej ankete.

Michal Filek|11. apríl 2024|10:17:10

Tomáš Jurčo získal v drese SR bronzovú medailu na OH v Pekingu. Mal by hrať na MS? Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
VIDEO Pocta Pavlovi Demitrovi. Spolu s Tkachukom ho uvedú do siene slávy St. Louis Blues
Čítajte viac >

Štefanec vo svojom statuse na Facebooku píše, že europoslanci vyzvali SZĽH nepodporovať terorizmus.

Ako ďalej píše, Medzinárodná hokejová federácia správne rozhodla, že hokejisti Ruska a Bieloruska nemôžu hrať na Majstrovstvách sveta ani v budúcej sezóne. Slovenský zväz ľadového hokeja však svoje stanovisko doteraz nevyjadril.

„Preto som sa obrátil na jeho prezidenta, Miroslava Šatana a prostredníctvom listu ho vyzval k tomu, aby naša domovská organizácia rozhodla o zákaze účasti hráčov KHL v národnej reprezentácii. Som rád, že moju iniciatívu podpísalo ďalších 7 slovenských europoslancov,“ uviedol Štefanec.

Sám je vraj veľkým fanúšikom slovenského hokeja a našim chlapcom zakaždým drží palce. V dnešnej situácii je však potrebné, aby sa aj náš tím pridal medzi veľké hokejové krajiny. A to nielen výkonmi na ľade, ale aj vo fair-play hodnotách postavených na mierovom olympijskom duchu.

„Je potrebné aj takýmto spôsobom povedať NIE spolupráci s teroristickým režimom, ktorý má na rukách krv svojich susedov. Ochrana a úcta k životu musí byť vždy viac ako akýkoľvek šport. Reprezentácia je elitou krajiny a je dôležité, aký signál vysiela všetkým občanom Slovenska a tiež do sveta. Naši susedia v Českej republike či severské krajiny tak urobili už dávno. Svet sa na nás dnes pozorne pozerá, a aj takýmto spôsobom môžeme ukázať, kam chceme patriť a čo chrániť,“ uzavrel Ivan Štefanec.

V tejto sezóne hralo v KHL 9 Slovákov.

Sú to Adam Liška (Čerepovec), Michal Krištof (Soči), Tomáš Jurčo (Omsk), Michal Čajkovský (Spartak Moskva), Martin Gernát (Jaroslavľ), Christián Jaroš (Čerepovec), Mislav Rosandič (Togliatii), Patrik Rybár (Spartak Moskva) a Adam Húska (Nižnij Novgorod).

VYJADRITE SVOJ POSTOJ K ÚČASTI HRÁČOV KHL NA MS


Súvisiaci článok
VIDEO Famózny mladíček Slafkovský strelil svoj prvý hetrik v NHL. Bol prvou hviezdou zápasu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť