Sobota 18. 05. 2024 08:19:22 | Meniny má Viola

Týždeň dobrovoľníctva - hľadajú sa hrdinovia malých veľkých skutkov. Nezáleží na tom, či máte skúsenosti, cení sa ochota

PREŠOV/ 16. ročník celoslovenskej kampane Týždeň dobrovoľníctva sa síce bude konať až budúci mesiac máj, no prihlasovanie organizácií a neformálnych skupín je už spustené. V rámci Týždňa dobrovoľníctva je možnosť vyskúšať si túto prácu a pomôcť tam, kde je to potrebné. Svoju aktivitu môžete prihlásiť prostredníctvom oficiálneho webu do 30. apríla. Viac ako skúsenosť sa u dobrovoľníkov cení ochota.

Lenka Ménová|13. apríl 2024|13:00:07

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash.com

Súvisiaci článok
"Umenie je mier!" V prešovskom Divadle Jonáša Záborského si pripomenuli svetový deň divadla
Čítajte viac >

Počas 20. – 26. mája 2024 sa budete môcť zapojiť do dobrovoľníckych činností, ktoré ponúknu jednotlivé organizácie. Aktivity sú rozmanitné: či už pôjde o maľovanie plota, sprevádzanie seniorov alebo prípravu hier pre deti. Prešovské dobrovoľnícke centrum spoluorganizuje Týždeň dobrovoľníctva s ďalšími krajskými dobrovoľníckymi centrami z Bratislavy, Banskej Bystrice, Nitry, Trnavy, Trenčína a Žiliny v spolupráci s Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií.

„Všetky organizácie a inštitúcie, ktoré sa chcú predstaviť verejnosti a pripraviť ukážku dobra, pozývame do Týždňa dobrovoľníctva. Využite príležitosť nájsť nových dobrovoľníkov, partnerov či podporovateľov cez najväčšie dobrovoľnícke podujatie roka!“ uvádza Petra Gerhartová, riaditeľka Prešovského dobrovoľníckeho centra.

Aký je postup zapojenia sa do spolupráce

V prvom rade je potrebné nájsť aktivitu vychádzajúcu z aktuálnych potrieb vašej organizácie. Potom pútavo a možno aj vtipne pomenujte vašu dobrovoľnícku ponuku a vyberte vhodný termín na jej realizáciu počas Týždňa dobrovoľníctva v rozmedzí 20.- 26. 5. 2024. Najneskôr do konca mesiaca apríl kliknite na www.tyzdendobrovolnictva.sk a vašu dobrovoľnícku ponuku nahrajte do systému.

Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) vzniklo v roku 2012 a odvtedy už zorganizovalo množstvo rôznorodých aktivít, vďaka ktorým sa prepojili stovky dobrovoľníkov a organizácií. Cieľom je šíriť myšlienku dobrovoľníctva v Prešovskom kraji. Vo svojich aktivitách sa centrum venuje vzdelávaniu, projektom, spolupráci s firmami i svojej propagácii. PDC je členom Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

Do kampane sa každoročne zapájajú občianske združenia, školy, centrá voľného času, samosprávy, knižnice, múzeá, domovy sociálnych služieb a ďalšie inštitúcie. Oficiálny program Týždňa dobrovoľníctva bude zverejnený 2. mája 2024

Zdroj: Facebook Prešovské dobrovoľnícke centrum

Súvisiaci článok
Spravte niečo pre svoje zdravie - preventívna zdravotná prehliadka je v rámci verejného zdravotného poistenia bezplatná
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť