Piatok 26. 07. 2024 16:25:29 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Trenčania sa po rokoch dočkajú modernejšej autobusovej stanice

TRENČÍN/ Poslanci mestského zastupiteľstva v Trenčíne koncom marca schválili rekonštrukciu autobusovej stanice. Vznikne revitalizáciou priestoru, ktorý sa momentálne nachádza pred stanicou. Okrem prestavby plánuje mesto vybudovať nové autobusové zastávky MHD. Primátor zároveň plánuje stiahnuť žalobu, ktorú podalo mesto na investora SIRS - Development ohľadom určenia vlastníckych práv k pozemkom v blízkosti stanice.

Natália Štepanovičová|13. apríl 2024|10:46:51

Zdroj: Mesto Trenčín

Súvisiaci článok
Sestrička z trenčianskej nemocnice kradla opiáty a ohrozovala životy pacientov
Čítajte viac >

To, že poslanci schválili jej revitalizáciu považuje primátor Richard Rybníček za dôležitý posun mesta vpred pre skvalitnenie života občanov. „Trvalo 13 rokov, kým sme sa s majiteľom autobusovej stanice dohodli na finálnej podobe jej obnovy. Nebolo to jednoduché,“ okomentoval priebeh zdĺhavého procesu Rybníček.

Nová autobusová stanica vznikne revitalizáciou priestoru, ktorý sa nachádza pred stanicou. Spoločnosť SIRS - Development odhaduje investíciu na dva milióny eur. Mesto z vlastných zdrojov vybuduje nové autobusové zastávky a rozšírený cestný pruh na autobusových zastávkách.

„Návrh na vydanie stavebného povolenia spoločnosť SIRS Development musí podať v lehote do 90 dní odo dňa nadobudnutia účinnosti zmluvy a rekonštrukciu autobusovej stanice musí zrealizovať do konca roka 2025 alebo do deviatich mesiacov odo dňa právoplatnosti stavebného povolenia aj na posledný stavebný objekt," doplnil viceprimátor Trenčína Ján Forgáč.

Terminál je neaktuálny

Hovorkyňa Erika Ságová pripomenula, že mesto a SIRS - Development sa dohodli na projekte Terminál v rokoch 2011 a 2012, keď podpísali kúpne zmluvy o prevode vlastníckych práv k pozemkom na autobusovej stanici. Mesto sa v roku 2018 rozhodlo od zmlúv odstúpiť a následne sa vlastnícke práva stali predmetom súdnych konaní. Projekt Terminál v súčasnosti nie je aktuálny a súčasný predložený návrh považuje radnica za vyhovujúcejší a modernejší.

Podľa študentky Júlie Rosinovej, ktorá pravidelne využíva trenčiansku autousovú stanicu na cestu do školy, mala byť prerobená už dávno.

„Je smutné, že sa chceme porovnávať s vyspelými krajinami, no doteraz sme nemali k dispozícii takú stanicu, ktorá by dôstojne reprezentovala krajské mesto,“ skonštatovala na záver stredoškoláčka.


Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Domov legendárneho pána Váhu a Tatier a dejisko najromantickejšej povesti. Spoznajte Trenčiansky hrad!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť