Sobota 27. 07. 2024 01:34:35 | Meniny má Božena

Spor medzi Ficom a Hlasom. Premiér vidí na čele parlamentu Danka!

SLOVENSKO/ Pre Slovensko by bolo najlepšie, ak by sa stal predsedom Národnej rady (NR) SR šéf SNS Andrej Danko. Myslí si premiér Fico. Hlas jeho názor nezdieľa a trvá na koaličnej zmluve.

TASR|13. apríl 2024|13:20:43

Ilustračné foto. Zdroj: Peter Pellegrini

Súvisiaci článok
Fico avizuje "trest západu" za nezvolenie Korčoka: Môžu nám dupnúť na eurofondy!
Čítajte viac >

Pre Slovensko by bolo najlepšie, ak by sa stal predsedom Národnej rady (NR) SR šéf SNS Andrej Danko. Spolu s prezidentom Petrom Pellegrinim a premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) by takáto "trojička" poukazovala na stabilitu vládnej koalície aj Slovenska.

V relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal Fico. Rešpektuje však, že post patrí podľa platnej koaličnej zmluvy Hlasu-SD. Téme nového predsedu NR SR sa koalícia podľa jeho slov bude venovať až o niekoľko týždňov až mesiacov.

Strana Hlas-SD nezdieľa názor premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na obsadenie funkcie predsedu Národnej rady (NR) SR. Hlas-SD pripomína, že koalícia sa riadi platnou koaličnou zmluvou, ktorá vychádza z pomerov po parlamentných voľbách.

Po prezidentských voľbách sa podľa Hlasu-SD tieto pomery nezmenili. Fico povedal, že pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol predsedom NR SR šéf SNS Andrej Danko.


Súvisiaci článok
Pro-ruské vyjadrenia na bilbordoch zaujali aj pobúrili Slovensko. Čo si o nich myslíte vy?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť