Piatok 26. 07. 2024 22:40:15 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Slovan získal 14. titul. "Bola to povinnosť," zhodnotil Weiss

BRATISLAVA/ ŠK Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Šiestu majstrovskú trofej v Niké lige za sebou si zaistil v sobotu bezgólovou remízou na domácom ihrisku s DAC Dunajská Streda v 5. kole nadstavbovej skupiny o titul.

TASR|13. apríl 2024|18:55:31

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
VIDEO Ultras ŠK Slovan ďakujú hráčom a hráči ďakujú Ultras za skvelú spoločnú jazdu Európou!
Čítajte viac >

Slovan bude v novej sezóne opäť reprezentovať slovenský futbal v Lige majstrov, ktorá bude mať nový formát a do skupinovej fázy postúpi až 36 tímov. Začne v 1. predkole (prvé zápasy 9./10. júla, odvety 16./17. júla). Meno súpera spozná na žrebe, ktorý je na programe 18. júna v Nyone.

ŠK Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda 0:0 ŽK: Tolič - Trusa, 9160 divákov.

Slovan: Borjan - Blackman (81. Pauschek), Bajrič, Kašia, Wimmer (58. Tolič), Vojtko (77. Zmrhal) – Barseghjan, Savvidis, Kucka, Marcelli (77. Weiss) – Strelec (81. Zuberu).

DAC: Popovič – Andzouana, Csinger, Kačaraba, Brunetti, Mendez (70. Goure) – Vitális (88. Charatin), Dimun, Herc (70. Káčer) – Trusa (88. Gruszkowski), Koné (57. Redzic).

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Sme radi, že sa nám podarilo získať titul. Každý zápas chceme vyhrať, ale nie je to jednoduché proti súperovi, ktorý bráni. DAC hral s rozumnou taktikou a prišiel si pre bod a podarilo sa mu to. My sme neboli efektívni tak ako v predchádzajúcich zápasoch. Pre nás bol titul povinnosť pri takýchto podmienkach a skladbe kádra, ale nie je to nikdy jednoduché. Hráč pracovali dobre, mali sme dvakrát toľko zápasov ako ostatní. Vážim si, že sme to uhrali.

Xisco Munoz, tréner DAC: "Gratulujem môjmu kolegovi ku zisku titulu. Nie je jednoduché vyhrať ligu. Vedeli sme aké náročné je hrať na Slovane, lebo má kvalitu v ofenzíve, snažili sme sa ho zastaviť. Snažili sme sa vyhrávať súboje a vypracovať si šance. Je to pre nás dôležitý bod."

Prehľad majstrov podľa počtu titulov:

  • 14 – ŠK Slovan Bratislava

  • 7 – MŠK Žilina

  • 2 – 1. FC Košice, Inter Bratislava, Artmedia Bratislava, AS Trenčín

  • 1 – MFK Ružomberok, FC Spartak Trnava

Pozrite si tlačovú konferenciu po zápase Slovan - DAC. Zdroj: Facebook/ŠK Slovan Bratislava


Súvisiaci článok
VIDEO Kotol Tehelného poľa sa lúčil s hráčmi po zápase s Ľubľanou: „Postup je náš!“ Na jar sa tešíme na gigantov futbalu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť