Streda 26. 06. 2024 11:25:07 | Meniny má Adriána

Máj v Bardejove bude bohatý na kultúrne podujatia. Tešiť sa môžete na tradičný majáles, jazdecké preteky i pivný festival

BARDEJOV/ Mesto Bardejov pripravilo v mesiaci máj pre svojich obyvateľov i návštevníkov pestrú paletu podujatí. Medzi top podujatia bude nesporne patriť bardejovský majáles, jazdecké preteky v parkúrovom skákaní, no i pivný festival. Detské publikum sa môže tešiť na koncert Spievankovo.

Lenka Ménová|1. máj 2024|13:16:40

Ilustračná foto. Zdroj: Facebook/I Bardejov - oficiálna stránka

Súvisiaci článok
V Kežmarku organizujú Wings for Life World Run. Pridajú sa tak k celosvetovému behu za dobrú vec
Čítajte viac >

Sérii májových akcií predchádza podujatie Otváranie fontán

Každoročne v predvečer prvého mája pripravuje Oddelenie kultúry a Kultúrno-turistické centrum Bardejov podujatie s názvom Otváranie fontán, ktoré sa koná v Promenádnom parku. Súčasťou programu je žiacky koncert ZUŠ M. Vileca a večerný lampiónový sprievod v doprovode bubeníckej show. Tento zážitok skutočne stojí za vzhliadnutie.

Prvomájový Bardejovský majáles bude plný zábavy

Mesto Bardejov pozýva všetkých zábavychtivých obyvateľov i návštevníkov mesta na Bardejovský majáles s podnázvom Prvomájové všeličo. Program začne o 14-tej hodine na Radničnom námestí stavaním a zdobením mája. O dobrú zábavu sa postará Folklórny súbor Čerhovčan, Dychová hudba Vychodňare, country skupina Bonanza a záver programu o 19-tej hodine bude patriť DIP BANDU. Pripravené budú aj atrakcie pre deti, predajné stánky a občerstvenie.

Jazdecké preteky v parkúrovom skákaní budú tradične v prvú májovú nedeľu

Dvadsiaty ôsmy ročník Jazdeckých pretekov v parkúrovom skákaní sa uskutoční v areáli Spojenej školy na Štefánikovej ulici v Bardejove. Záštitu nad týmto podujatím prevzal primátor mesta Boris Hanuščak. Toto podujatie sa teší mimoriadnej diváckej obľube a jeho súčasťou je aj bohatý kultúrny program.

Podujatie pre deti – Spievankovo koncert Zázračný poklad

V bardejovskom kine Žriedlo sa vo štvrtok 9. mája predstavia Simona Fedorková a Peterz Szollos v predstavení Zázračný poklad. Toto predstavenie v sebe spája naživo hraný koncert s hercami a hudobníkmi, ktorí sú v interakcii s filmovým plátnom. Takto môžu deti zažiť skutočné kúzla a stať sa aktívnou súčasťou rozprávky. Čo však ukrýva tajomná truhlica, to vám zatiaľ neprezradíme. Prezradíme však, že koncert je vhodný pre deti od dvoch rokov.

5. ročník EuroPainClinics – horský beh Bardejov

Cez víkend 11. mája 2024 vás mesto Bardejov srdečne pozýva na jedinečnú bežeckú akciu v atraktívnom okolí Bardejova a Bardejovských Kúpeľov. Akciu bude moderovať Ondrej Kandráč a účastníkov čakajú tradičné 22 km a 7 km trasy a tiež juniorské behy. Tento skvelý športový zážitok si nemôžete nechať ujsť.

Na Pivnom festivale v Bardejove budete môcť ochutnať viac ako 30 druhov pív

Pivný festival sa uskutoční v dňoch 17. – 19. mája 2024 na Radničnom námestí v Bardejove. Návštevníci si budú môcť vychutnať viac ako 30 druhov pív, súčasťou podujatia budú aj pivné súťaže a detské atrakcie. Pripravený bude aj zaujímavý sprievodný program: Tublatanka revival, Olympic revival Prešov, Massriot/Robo Šimko a mnoho ďalších kapiel a interpretov.


Súvisiaci článok
Na Šarišskom hrade pripravujú veľkolepé otvorenie sezóny. Pripravte sa na stredoveký trh kráľa Štefana V.
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť