Štvrtok 19. 09. 2024 03:42:28 | Meniny má Konštantín

Finále pohára je tu. Pripíše si Spartak tretí triumf v rade, alebo si ho uchmatne Ruža?

KOŠICE/ Košická futbalová aréna bude v stredu od 15.00 hostiť vrchol futbalovej sezóny – finále Slovnaft cupu. Stretnú sa v ňom dvojnásobný obhajca Spartak Trnava s MFK Ružomberok. Obaja súperi sú mimoriadne odhodlaní a motivovaní. Takže sa máme na čo tešiť!

Michal Filek|1. máj 2024|12:00:06

Zdroj: Facebook/Slovnaft cup

Súvisiaci článok
To by bola bomba, Hancka chce tréner v Liverpoole!
Čítajte viac >

„Veľmi sa teším. Čakanie na finále bolo z môjho pohľadu dlhé, pretože už prvý zápas v Lipanoch nám napovedal, že sme veľmi blízko. Takže čakanie bolo veľmi dlhé. Myslím, že aj tím je dobre nastavený, že sa to stupňuje a vyvrcholí to zajtra o tretej,“ skonštatoval tréner, pričom neskrýval motiváciu: „Nepoznám hráča ani trénera, ktorý by nechcel byť úspešný a nechcel by byť zapísaný v klubovej histórii. Ja ako ambiciózny tréner nemôžem povedať nič iné ako áno,“ prezradil tréner Ružomberčanov Ondřej Smetana.

Svojho trénera doplnil kapitán Marek Zsigmund: „Bude to pre nás veľký zápas. Všetci sa tešia. Verím, že sme pripravení na zápas a urobíme na ihrisku všetko pre to, aby sme ho zvládli.“

Výprava Spartaka dorazila do metropoly východu v utorok, kde mali dnes naplánované povinnosti v Košickej futbalovej aréne. Keďže tréning absolvovali už v Trnave, hráči sa len prešli po trávniku a tréner Michal Gašparík s kapitánom Martinom Mikovičom absolvovali tlačovú konferenciu.

„Ja sa nikdy neteším, skôr som plný očakávania. Verím, že bude plný štadión, dobrá atmosféra, hráme na peknom štadióne. Mám nejaké myšlienky v hlave, ale nerád prezrádzam. Verím, že do pre nás dobre dopadne a budeme všetci spokojní,“ povedal kapitán Spartaka Martin Mikovič, ktorý má z predchádzajúcich dvoch ročníkov dve prvenstvá.

Snahou trénera Michala Gašparíka bude zastaviť deväťzápasovú šnúru bez víťazstva proti MFK.

„Je cítiť, že sa na to všetci tešíme a sme odhodlaní. Čaká nás veľmi ťažký súper a nie je náhoda, kde je Ružomberok v tabuľke a vo finále pohára. Sú výborní, nepríjemní a majú silné veci, ale narazia na tvrdý Spartak. Myslím, že sa tu budeme cítiť ako doma. Vieme aj o tej nelichotivej sérii, ale to je v lige a toto je pohár, úplne iná súťaž.“

Zápas vysiela TV JOJ Šport.

CELÚ TRNAVSKÚ TLAČOVKU SI POZRITE TU


Súvisiaci článok
Kmotrík po titule: Výzvou je vypredať každý domáci zápas!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť