Sobota 14. 09. 2024 21:01:27 | Meniny má Ľudomil

Bombové vyhrážky na školách už vyšetruje NAKA ako terorizmus. Páchateľovi hrozí doživotie

SLOVENSKO/ Národná kriminálna agentúra sa už zaoberá hrozbami bombových útokov na stovkách škôl v rámci SR. NAKA začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo na doživotie.

Michal Filek|7. máj 2024|12:23:44


Súvisiaci článok
Na viacerých školách majú vraj byť umiestnené výbušniny. Polícia to preveruje
Čítajte viac >

Polícia okamžite prijala potrebné opatrenia, aby zabránila možným následkom uvedených v mailoch, ktoré boli školám doručené. „Takéto hrozby Policajný zbor neberie na ľahkú váhu, preto sme do opatrení zapojili, okrem príslušníkov NAKA, aj ďalšie zložky polície. Konkrétne pyrotechnikov, psovodov so špeciálne cvičenými služobnými psami a jednotky poriadkovej polície jednotlivých policajných krajských riaditeľstiev,“ vysvetľuje polícia.

Školy poskytujú pri vyšetrovaní policajtom súčinnosť.

Minulý týždeň podobné maily zaslali viac ako 120 školách v Bratislavskom kraji.

Na základe zhromaždených dôkazov vyšetrovateľ NAKA v oboch prípadoch začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo na doživotie.

„Na objasnení skutku a vypátraní pôvodcu mailov intenzívne pracujeme, spolupracuje aj s ďalšími bezpečnostnými službami a zahraničnými partnermi.Policajný zbor vykonal a vykonáva intenzívne všetky opatrenia tak, aby nedošlo k ohrozeniu života a zdravia obyvateľov Slovenskej republiky,“ ukončila nateraz informáciu polícia.


Súvisiaci článok
Bombovú hrozbu dnes policajti preverujú aj v bankách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť