Streda 18. 09. 2024 06:16:15 | Meniny má Eugénia

Paráda, takto sa bojuje o postup! Slováci hrali ako z veľkej knihy a Kazachom nedali šancu

OSTRAVA/ Slovenskí hokejisti si na MS v Ostrave pripísali prvý triumf. Vo svojom druhom zápase na šampionáte zdolali v nedeľu v B-skupine Kazachstan 6:2 a do tabuľky si zapísali prvé tri body.

TASR|12. máj 2024|15:28:39

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Avizované zmeny sú realitou. Proti Kazachstanu vykorčuľuje táto zostava
Čítajte viac >

Rozhodla o tom najmä prvá tretina, v nej sa gólovo presadili Martin Pospíšil, Martin Faško-Rudáš a Matúš Sukeľ. V druhej sa z trestného strieľania presadil Libor Hudáček, na strane Kazachov bol úspešný Alichan Asetov. V tretej ešte potvrdili triumf Slovenska svojím druhým gólom Pospíšil a Lukáš Cingel, brankár Stanislav Škorvánek inkasoval len po strele Alichana Omirbekova.

Slováci odohrajú svoj tretí zápas na šampionáte v pondelok o 16.20 proti USA, Kazachstan čaká v rovnakom čase po dni voľna v utorok výber Lotyšska.

Slovensko - Kazachstan 6:2 (3:0, 1:1, 2:1)

Góly: 12. Pospíšil (Nemec, Slafkovský), 13. Faško-Rudáš (Koch, Sukeľ), 18. Sukeľ (Faško-Rudáš, Gajdoš), 29. Hudáček (z trestného strieľania), 42. Pospíšil (Hudáček, Nemec), 46. Cingel (Hudáček) - 24. Asetov (Danijar, Muchametov), 52. Omirbekov (Michajlis, Danijar). Rozhodcovia: Fraňo (ČR), Kaukokari (Fín.) – Briganti (USA), Fuchs (Švaj.), vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 9109 divákov.

SR: Škorvánek - Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Gajdoš, Golian - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Pospíšil, Regenda - Faško-Rudáš, Sukeľ, Kudrna.


Súvisiaci článok
Šampionát sme začali prehrou a máme pomyselný nôž na krku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť