Sobota 27. 07. 2024 03:42:31 | Meniny má Božena

Dočasným premiérom môže byť Kaliňák. Ministri sa poradia za zatvorenými dverami

SLOVENSKO/ Vláda sa za zatvorenými dverami poradí, ako bude ďalej postupovať vo vedení krajiny po útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Uviedla to ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD). Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) aj minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) si myslia, že kabinet by mal dočasne viesť podpredseda vlády z najsilnejšej politickej strany Robert Kaliňák (Smer-SD).

TASR|16. máj 2024|11:57:52

Ilustračné foto. Zdroj: Ministerstvo obrany SR

Súvisiaci článok
Polícia obvinila atentátnika na Fica z úkladnej vraždy. Vraj je hrdý na to, čo urobil
Čítajte viac >

"Vláda sa poradí za zatvorenými dverami, ako budeme bez premiéra, ktorý je momentálne na lôžku v opatere zdravotného personálu, postupovať ďalej vo vedení krajiny," uviedla Saková. Čo sa týka prípadnej zvýšenej ochrany, všetko podľa jej slov ešte dohodnú s ministrom vnútra. Myslieť podľa nej treba aj na dosah incidentu na spoločnosť.

Kamenický dodal, že v súvislosti s aktuálnou spoločenskou situáciou je podľa neho potrebné urobiť všetko pre to, aby sa nielen ústavní činitelia, ale aj všetci ľudia cítili na Slovensku bezpečne.

"Informácie, ktoré mám o stave, sú mierne optimistické, priaznivé vzhľadom na okolnosti, ale rozsah zranení je taký vážny, že by som bol veľmi opatrný," uviedol na margo stavu premiéra Tomáš. Vyvodenie zodpovednosti za útok na premiéra je podľa neho v rukách ministerstva vnútra. Podčiarkol potrebu incident objektívne vyšetriť.


Súvisiaci článok
Zuzana Čaputová: Nenávistné slová vedú k nenávistným činom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť