Piatok 26. 07. 2024 12:47:34 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

SLOVENSKO/ Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Alebo sa väčšmi roztočí špirála vzájomnej nevraživosti? Upokojujme napätie slušným dialógom. Zdroj: Michal Horský/DEMDIS.

VJ |17. máj 2024|10:37:45

Zdroj: DEMDIS

Súvisiaci článok
Dávaj a nič nepýtaj. Chceme „európske koláče”, ale bez (spolu)práce?
Čítajte viac >

Je naše volanie po upokojení atmosféry úprimné? Dokážeme odsúdiť nie len násilie, ale aj tých, ktorí ho schvaľujú, či tých, ktorí sa snažia na tragédii politicky parazitovať? Ako zmierňovať napätie, ak to myslíme úprimne a vážne?

Cieľom diskusie je hľadanie porozumenia a upokojovanie spoločenskej situácie po vážnom útoku na premiéra Slovenskej republiky. Ďakujeme, že diskutujete slušne a vecne. Diskusiu aktívne moderujeme v súlade s pravidlami Kódexu, ktorý sme tvorili spolu s vami.

Zapojte sa do diskusie a budujme mosty. Nepáľme ich!

Riešením je dialóg

Naše diskusie nám vyše dvoch rokov potvrdzujú, že s vhodným a citlivým prístupom je slušný dialóg možný a zhody existujú. Vzdelanie a kultúra vzájomného rešpektu (aj pri rozdielnych názoroch) je základ v boji s nenávisťou a rozdelením. Nemali by sme sa navzájom nálepkovať a hádzať ľudí do jedného vreca. Riešenie vidíme v civilizovanej diskusii a úprimnej snahe o pochopenie. Nie len na tom všetkom sme našli zhodu v diskusii na tému nenávisti v spoločnosti, ktorú sme otvorili po teroristickom útoku v Teplárni v roku 2022.

Platia nájdené zhody aj dnes? Vidíme stále riešenie v dialógu?

Zapojte sa do civilizovanej diskusie a hľadajme spoločne cesty k sebe.

O projekte

DEMDIS je občianskym združením, ktoré inovatívnymi metódami nachádza konsenzus a porozumenie v rozhádanej spoločnosti. Viac informácií o projekte a výsledky predošlých diskusií nájdete na demdis.sk.

Pravidlá diskusie nájdete v Kódexe férovej a otvorenej diskusie, ktorý tvoríme spolu s vami.

Viac o metodike zas na tomto linku.


Súvisiaci článok
Neutíchajúce protesty: Občianska povinnosť či politické divadlo? Prečo (ne)protestovať?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť